Connect with us

Novice

“Borci” proti sovražnemu govoru

Published

on

V zadnjem času se je v slovenski javnosti veliko govorilo o t.i. sovražnem govoru. Vlada Republike Slovenije je ustanovila celo Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, njegova predsednica je postala moralno neoporečna Nika Kovač. Pa je temu res tako?

 

Že primer Fotopub je razkril dvoličnost predsednice Inštituta 8.marec in inštituta samega, o tem smo prvi pisali na našem portalu. Spolnega predatorja Dušana Smodeja so gospodične iz omenjega inštituta želele zaščiti s tem, da so zlorabljenim dekletom predlagale, da ne objavljajo javno imena storilca in se s tem postavile na stran več kot očitno zelo sporne osebe. Zgodba na tem mestu postane še bolj bizarna, kajti po javni izpovedi Nike Kovač je za zlorabljena dekleta vedela že prej in v stilu soseda, ki ne prijavi drugega soseda, ki tepe svojo ženo, vse spregledala in ni naredila prijave na policijo. Zakaj ne, naj si vsak odgovori sam.

V današnjem tekstu pa vam predstavljamo še eno dvoličnost predsednice Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora. Javnosti je že nekaj časa znana “ljubezen” med predsednikom sindikata taxistov Dejanom Jefimom in Niko Kovač, skupaj sta sodelovala v več referendumskih kampanjah, aktivno “fajtala” proti prejšni vladi pod vodstvom Janeza Janše in kot nam zatrjujejo naši viri sta tudi zasebno dobra prijatelja, ki veliko časa preživita skupaj. Kaj na to poreče partnerica Dejana Jefima, zaposlena na notranjem ministrstvu, sicer pa kandidatka na državno zborskih volitvah stranke LMŠ Anja Jordan, nam ni znano. Povezava med Niko in Dejanom je jasna, ni nam pa jasno kako se lahko predsednica Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora zasebno in tudi javno druži z enim od največjih generatorjev sovražnega govora pri nas, prej omenjenim Dejanom Jefimom in se od njega javno ne distancira in obsodi njegovih zavržnih izjav.

Dejan Jefim javno žali, grozi, se norčuje iz državljanov, nepooblaščeno objavlja fotografije drugih in celo žali invalidsko upokojenega posameznika. Objavljamo dokaze:

 

Tukaj pa se zgodba ne zaključi. Pred časom je prišel tudi v spor z našim odgovornim urednikom Urbanom Purgarjem. Ker ne prenese drugačnega mnenja in posameznikov, ki so svetovno nazorsko drugačni od njega, se je odločil, da ga bo nadlegoval. Tako je Urbanu neizvano začel groziti v privat sporočila na družbenem omrežju Twitter, ter ga pozivati na pretep.

 

 

V uredništvu menimo, da gre za očitni sovražni govor skrajno vulgarne osebe in nas čudi dejstvo, da se Nika Kovač od njega ni sposobna distancirati. In taka oseba, s takimi prijatelji, naj bi vodila Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora? Dopuščamo možnost, da Nika za te zapise Dejana ni vedela, zato vsa dejstva in okoliščine objavljamo zdaj in jih bomo tudi poslali na Inštitut 8.marec. Od Inštituta in njene predsednice pa pričakujemo, da se v najkrajšem času odzove in javno obsodi pisanje “prvega taxista” v državi. Kdo se bo, če ne predsednica Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora?

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.