Connect with us

Slovenija

[CEPIVO] Cepljenje z AstraZeneco se nadaljuje

Published

on

Vir: Twitter

Včeraj je Evropska agencija za zdravila (EMA) sporočila, da je cepivo AstraZeneca varno in učinkovito. Do dvomov v cepivo je prišlo zaradi pojava krvnih strdkov, za katere pa stroka poroča, da ni dokazov, da bi le-ti bili povzročeni zaradi cepiva. Kriza zaradi virusa SARS CoV-19 poteka že eno leto, zaradi česar je splošno prepričanje evropskih držav, da je potrebno sprejeti vse možne ukrepe, da se borba proti pandemiji nadaljuje. Slednje potrjuje tudi dejstvo, da so že včeraj Nemčija, Latvija, Litva ter Bolgarija sporočili, da želijo s cepljenjem nadaljevati že danes.

S cepljenjem bo nadaljevala tudi Slovenija, so sporočili z ministrstva za zdravje.  Danes je bil na vrsti politični vrh – cepili so predsednika republike Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, predsednika državnega sveta Alojza Kovšco in predsednika vlade Janeza Janšo. Prav tako so se danes cepili tudi zaposleni v državnem zboru.

Minister Matej Tonin je na Twitterju objavil spodbudno sporočilo javnosti, da gre za pravo odločitev.

Po neuradnih informacijah se cepljenje jutri nadaljuje tudi za zaposlene na Univerzi v Mariboru in drugih izobraževalnih ustanovah.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.