Connect with us

Novice

Danes, 1. decembra 2021, ob 18:00 uri na Linhartovi 13 v Ljubljani, predstavitev knjige Vpliv islama na kulturno podobo Evrope. Vabljeni!

Published

on

V založbi Nova obzorja je pred kratkim izšla nova knjiga Ane Zagožen z naslovom Vpliv islama na kulturno podobo Evrope. Danes, 1. decembra 2021 ob 18:00 uri bo v sklopu Demokracija Magazin Tour 2021/2022 potekala predstavitev, katero bo vodil glavni in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak, gostja pa bo avtorica Zagožnova.

V knjigi se je avtorica lotila konceptov kulture, identitete in civilizacije, nato se je posvetila multikulturalizmu in primerjavi islama ter krščanstva. Nato se avtorica loti problematike migracij, tj. teorije migracij in njihove zgodovine, priseljevanja v Evropo, predvsem z vidika vprašanja varnosti; pa tudi odzivov Evropske unije na priseljevanje in njegove posledice. V sklepnem delu so predstavljene ključne ugotovitve same raziskave. Pri tem avtorica ugotavlja, da je iz vidika varnosti in politične stabilnosti priseljevanje ljudi iz islamskega sveta prinaša pretežno negativne učinke, in to ne samo v ciljnih državah, ampak tudi v matičnih državah priseljencev.

Naročilo knjige: https://vseknjige.si/vsenaseknjige/strokovna-literatura/vpliv-islama-na-kulturno-podobo-evrope ali 01/24 47 200 ali info@vseknjige.si.