Connect with us

Novice

[Dnevna čvekarnica] Brezumni Večer o “Slovencih kot mednarodnih zločincih”, Tanja Fajon čestitala Novi deželi, medije nenadoma moti, ker se je politični vrh cepil

Published

on

Twitter, na katerem v večji meri temelji naša Dnevna čvekarnica, ki bi se prav lahko imenovala tudi čivkarnica, je zlata kokoš, ki dnevno nese jajca. Po domače: na Twitterju vsak dan najdeš nekaj neumnosti slovenskih medijev in protežiranih politikov.

Mariborski Večer je objavil novico o “Slovencih” na mednarodnih seznamih osumljenih zločincev. Ni se jim zdelo vredno pripomniti, da jih je večina na seznamu očitno albanske ali južnoslovanske narodnosti in da je samo eden na seznamu, po imenu sodeč, etnični Slovenec. Pretvarjanje z državljanskim nacionalizmom te pač slej ali prej pripelje do tega, da izpadeš tak “lolek” kot je v tem primeru izpadla avtorica članka.

Tanja Fajon je pohitela čestitati kolegici Dr. Aleksandri Pivec ob njeni ustanovitvi nove stranke. Z lepim, slovenskim imenom Naša dežela. Freudovski zdrs Fajonove, domnevamo, je Aleksandrino stranko poimenoval Nova dežela.

Mitja Iršič se je še včeraj, kljub vsemu smo verjeli, da pretirano, norčeval iz histerije antijanšizma v povezavi z epidemijo:

No…Finance so…Nas presenetile…

Aleš Ernecl

 

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.