Connect with us

Novice

EKSKLUZIVNO – Insajder kulturniških afterpartyjev razkriva umazane podrobnosti afere Smodej – Uranjek: “Veliko kokaina, lačni nosovi, precej alkohola, mrtve bejbe…”

Published

on

(Slika: Twitter)

O aferi Smodej – Uranjek oziroma #SexRadiator je bilo povedano že mnogo anonimnih zgodb in anekdot, tokrat pa se na Facebooku javlja insajder, ki je bil na nekaj teh “afterpartyjih” prisoten. Glasbeni analitik in radijski voditelj Jizah Dafunk je na svojem FB uporabniškem profilu delil zgodbo, ki razkriva marsikaj. Objavljamo najbolj zanimive nelektorirane izseke.

“Do nekega bizarnega momenta, ko sem se znašel v stanovanju pri Radiu Slovenija (Tavčarjeva) mi tista zgodba ni pomenila nič. Šlo je za stanovanje pokojnega Uranjka. Tam sem bil takrat drugič, scena je bila klasična, pri Uranjku kokain in vino, pri ostalih različne pijače, veliko kokaina, lačni nosovi, precej alkohola in precej ljudi, nekaj zelo mrtvih tipov in malo manj zelo mrtvih bejb, skupni imenovalec je bil, da je bilo tam 70% ljudi totalno wasted. Večina mi je bila znana na “oko”, ker smo generacijsko že precej daleč stran. Uranjek je izstopal saj je bil vsaj enkrat starejši od vseh tam notri, ki niso bili moje kolega ali jaz. Ta neka kvazi art/art scena me nikoli ni privlačila, zdela se mi je zelo nereflektivna, samo vase zaverovana, prenapihnjena, “kvazi” scena popolne breizdejnosti in zelo zlagana. Tam sem prvič ugotovil nekaj, kar sem potem z leti le še bolj utemeljeval, in sicer, da je vsak kurac že nek artist.”

“Na najslabšem kokainu, so se trije opijanjeni pavijani, ki so bili najbolj sposobni govoriti na najslabšem kokainu bahali eden čez drugega. Eden od njih se je zahvaljeval Uranjku, ker mu je zrihtal neke “jobe”, drugi od njih je vehementno razlagal tretjemu o tem kako keš ni problem, ker ti noben ne more nič. Ta drugi je bil Dušan Smodej. Dva od njih sta dvema bejbama v njuni pijači nekaj metala (kaj točno jaz ne vem, za droge res nisem strokovnjak), lastnik stanovanja pa je bil nad vsem vidno vzhičen, nad čemur sem bil najbolj presenečen.”

“Le-te sem potrdil kmalu za tem, ko sem se povsem slučajno znašel na enako mrtvem žuru na Tivolski (pa ne v Fotopubu), iz katerega sem se odpravil po cca. pol ure. Neprištevne bejbe in cel gang meni po imenu nepoznanih, po videzu pa vsaj malo znanih “umetnikov” in ostalih “fac”, party je nekdo iz te klape “poimenoval” “še en GHB parti“. V času vseh fetišističnih strani, novih generacij, ki si dovolijo probavat več, sem to vzel kot nek novi čas, da potem vsi od GHB-ja dol popadajo in je to nek apokaliptični konec. No, motil sem se. Za te žure ve pretežno veliko ljudi, ne vem, če vedo za vse kar se tam dogaja, ampak za sumljive situacije s čistim pretiravanjem drog pa vedo. In te ljudje so se držali Dušana kot klopi oz. ga imeli za nekega nadšefa, no, saj navsezadnje so bili pri njem doma.”