Connect with us

Novice

EKSKLUZIVNO! Jutri, 14.11.2022 se začenja veliki sodni proces proti nezakonitim aretacijam Rumenih jopičev. Pomagajmo jim s finančnimi donacijami!

Published

on

Eskluzivno prvi poročamo, da se jutri 14.11.2022 začenja veliki sodni proces proti nezakonitim aretacijam Rumenih jopičev. Na Okrajnem sodišču v Ljubljani bo zaslišan prvi izmed trinajstih priprtih mirnih domoljubov, ki so bili napadeni s strani horde podivjanih levičarjev. Slovenska policija je namesto napadalcev brutalno aretirala mirne Rumene jopiče, jih vklenila kot kriminalce in nezakonito priprla na Policijsko postajo Moste.

Vseh trinajst nestrokovno priprtih Rumenih jopičev je prejelo plačilne naloge v višini dobrih 400 evrov, katere Jopiči ne želijo poravnati, saj so prepričani, da niso storili nič nezakonitega, policijsko obrazložitev JRM-jev pa so označili za laži in farse.

Rumeni jopiči so se odločili, da bodo svojo pravico in resnico izbojevali na pravni način. Pred časom so preko svoje odvetnice Monike Poje oddali 13 zahtevkov za sodno varstvo, zadeva je bila predana na MNZ, kasneje pa na Okrajno sodišče. Jutri se začenja prva izmed obravnav, v kateri želijo Rumeni jopiči dokazati, da niso nikoli ravnali protizakonito in niso kršili JRM.

Ker so odvetniške storitve in stroški sodišč v Sloveniji dragi, Rumeni jopiči na socialnih omrežjih vse podpornike prosijo za finančno podporo, ki bo namenjena boju proti drugorazrednosti.

Rumeni jopiči zagotavljajo, da bodo svojo pravico dokazali, za to pa bodo uporabili vsa pravna sredstva, ki so jim na voljo.

Podprimo 13 borcev Rumenih jopičev, ki so se zoperstavili 9000 politkolesarjem na Prešernovem trgu. To ni boj za 13 fantov, ampak boj za končanje drugorazrednosti pred zakonom v Sloveniji.

Prostovoljne prispevke lahko donirate na spodnje podatke:

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana