Connect with us

Slovenija

Ekskluzivno na NTA! Pozitivna diskriminacija manjšine, ali tako imenovani dovoljeni teror nad slovenskimi otroci v Šentjerneju!

Published

on

Neodvisni medijski portal NTA se s ponosom odziva prošnji za pomoč pri izpostavljanju problematike terorističnega nasilja »brazilske« narodne manjšine nad otroci. Naši bralci in podporniki vedo, da stojimo ob njih in delujemo za njih!

V tem tednu smo od zaskrbljenih bralcev prejeli precejšnje število prošenj po pomoči in tudi informacij od dogajanju na eni izmed osnovnih šol v Sloveniji. Novinarji NTA smo bili šokirani, nad ne poročanjem »vodilnih« medijev v Slovenskem medijskem prostoru, ki ne uspejo ali pa ne želijo obravnavati težav, ki segajo preko Ljubljanske obvoznice. Ali pa je pač enostavno »politično korektno«, da se ne poroča o takšnih temah. Zamislite se tudi vi mediji, kaj ste postali!

Opravili smo pogovor s staršem tretješolca, ki obiskuje OŠ Šentjernej na Dolenjskem. Ime in podatke starša hranimo v uredništvu saj le ta prosi za anonimnost v strahu pred fizičnim maščevanjem, katero je pogosto v primerih izpostavljanja »brazilske« problematike. Starš nam pove, da se na osnovni šoli izvaja teror nad večinsko populacijo. »Brazilci« otroke izsiljujejo za denar, jim uničujejo njihove šolske potrebščine. To še ni najhujše, v enem od tretjih razredov imajo celo trojico, ki je pred kratkim enemu učencu tiščala glavo v WC in spuščala vodo. Drugemu so, čez glavo poveznili pvc vrečko in ga »malo za zabavo« dušili. Tretjemu so tiščali nož na predel vratu. Porivanje učencev po stopnicah je postala vsakodnevna praksa. Ker so se »brazilci« te vsakodnevne prakse naveličali, so jo nadgradili s poskusom porivanja učencev skozi okno (hvala bogu neuspešno). Vrhunec, če temu lahko tako rečemo, pa so razrezana oblačila na deklici. Otroci so pod tako velikim stresom in strahom, da staršem za dogajanje v šoli ne upajo povedati, dokler to ne pride tako daleč, da ga starši opazijo sami na podlagi drugačnega vedenja njihovih otrok.

Vprašajmo se, kako se počutijo starši teh učencev. Dolenjci so delovni ljudje, ki pošteno plačujejo davke. Od teh davkov naša država plačuje privilegije, oblači, hrani in financira ravno te, ki izvajajo nasilje in teror nad njihovimi oziroma našimi otroci. Je to ta »pozitivna diskriminacija«? Kje je tu policija? Zakaj ne ukrepa? Stanje je prišlo, do točke kjer starši iz obupa oblikujejo civilno iniciativo za preko katere želijo izsiliti ukrepanje. Ja prav ste prebrali, ukrepanje morajo IZSILITI. Nas čaka ponovitev scenarija iz Ambrusa?

Vse ustanove od šole, policije, varuh človekovih pravic in centri za reševanje socialne problematike ste bili pravočasno obveščeni, ne zgražajte se nad starši, če bodo prisiljeni ukrepati sami. Kar je zaskrbljujoče, je da vodstvo šole in policija na storjena kazniva dejanja nasilništva, grožnje in izsiljevanje ne reagira. Sprašujemo se zakaj se kljub pozivom staršev in izrednih roditeljskih sestanki ne stori in ukrene nič? Ena izmed pedagoginj je domnevno izjavila, da se na ta način otroke pripravlja na življenje. Ali »brazilcev« ni potrebno pripraviti na življenje? Ali je pač takšna njihova folklora in kultura, ki jo morajo ti starši sprejeti? Je vzrok za to zahtevana »pozitivna diskriminacija« ali finančne koristi, ki jih prejemajo šole ter občine na račun »brazilcev«.

ŽELIMO verjeti, da je vzrok v neodzivnosti pedagogov in šole tudi v njihovem strahu pred maščevanjem »brazilske« manjšine. OŠ Šentjernej in PP Šentjernej, čakamo in podrobno bomo spremljali tudi vaš odziv, poročali pa bomo o vsakem ukrepu ali NEukrepu.