Connect with us

Novice

Ekskluzivno! Prvi objavljamo zamolčano resnico o aferi Fotopub. Nika Kovač je zlorabljene punce prepričevala, da ime spolnega predatorja Smodeja ne izdajo javnosti?!

Published

on

(Slika: Twitter)

V zadnjih dneh prebiramo veliko o domnevnem napadu na pro-vladno aktivistko in direktorico Inštituta 8 marec Niko Kovač. Slovenska javnost je ponovno močno razdeljena, na epilog pa bo kot kaže potrebno počakati še nekaj dni. Za Niko Kovač in mainstream medije je krivec znan že v naprej – Janez Janša osebno, SDS in Nova24.

V uredništvo pa smo danes v dopoldanskem času dobili informacije, ki bi domnevni napad lahko postavile v čisto drugačno luč. Javil se nam je bralec, ki je v času afere Smodej bil v stiku z zlorabljenimi dekleti. Administratorke profila “Proti nasilju Dušana Smodeja” so mu zaupale, da jih je Nika Kovač osebno kontaktirala in jim ponudila “pomoč”. Zgrožene so odkrile, da se Niki ne gre za pomoč, ampak za samopromocijo in dejansko za zaščito nasilneža Dušana Smodeja. Mediji so Kovačevo kovali v zvezde in jo v javnosti prikazali kot veliko zagovornico žensk. Kot pravijo zlorabljena dekleta jim ni pomagala nič, še več, predlagala jim je, da se vzdržijo javne objave imena z besedami “to ni najboljša pot” in da vse urejajo po “pravni poti”. Mnenje čemu tak nasvet si ustvarite sami, dejstvo pa je – če bi dekleta sledila nasvetu Kovačeve javnost ne bi izvedela za identiteto spolnega predatorja, prijave ne bi bile podane na policiji in Smodej bi svoje umazanije lahko počel še naprej.
Zakaj Inštitut 8 marec ne želi, da javnost izve kdo so spolni predatorji v naši družbi? Ali je domnevni napad povezan s kakšno od žrtev afere Smodej? Kaj sploh dela tako opevani Inštitut 8 marec? Prazne besede, ko pride do konkretnih dejanj pa so jih najbolje opisale kar dekleta sama – “neuporabni”.

Objavljamo posnetek zaslona pogovora med našim bralcem in administratorko skupine “Proti nasilju Dušana Smodeja”.