Connect with us

Slovenija

EKSKLUZIVNO: Rdeča sodnija je glavnemu in odgovornemu uredniku NTA podaljšala prestajanje zaporne kazni za dodatnih 7 mesecev.

Published

on

Kot smo že ekskluzivno poročali na Nacionalni tiskovni agenciji, so 20. septembra 2021 za 5 mesecev za zapahe spravili glavnega in odgovornega urednika NTA Urbana Purgarja. To je prvi primer v Evropski uniji, da so odgovornemu uredniku uradnega medija odvzeli prostost. Podobni sodni procesi se dogajajo le še v Belorusiji in podobnih diktatorskih državah.

20. septembra se je Urban odpravil na Povšetovo ulico na prestajanje 5 mesečne zaporne kazni, danes pa smo ekskluzivno izvedeli, da so mu zaporno dobo podaljšali še za dodatnih 7 mesecev, torej skupaj 1 leto. Takšno ekspresno procesiranje in sojenje je možno le če je politično motivirano. Očitno je Urban političnim nasprotnikom s svojim aktivizmom stopil na žulj. Še enkrat več se je dokazalo, da smo domoljubi v svoji lastni državi drugorazredni državljani in da za nas veljajo drugačni zakoni kot za vse ostale državljane.

Urbanu bomo stali ob strani tako med prestajanjem kazni, kot tudi pri odhodu iz zapora. Naš boj za resnico in pravico pa se nadaljuje naprej.

Za Urbana zbiramo tudi prostovoljne finančne donacije za plačilo pravnih in odvetniških stroškov.

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek za Urbana
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana

Domoljubje ni zločin!