Connect with us

Novice

ESKLUZIVNO! Črno na belem – Asta Vrečko je lagala! Ministrstvo za kulturo ni vložilo prošnje za prepoved Društva za promocijo tradicionalnih vrednot!

Published

on

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je imela 10. julija 2023 novinarsko konferenco, kjer je obsojala imaginarno nasilje in zatrdila, da bo Ministrstvo za kulturo na Upravno sodišče in Državno tožilstvo vložilo prošnjo za izbris Društva za promocijo tradicionalnih vrednot iz registra društev.

Glede lažnih obsodb in navedb Aste Vrečko, so se še isti dan odzvali pri NVO v javnem interesu Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot. V svoji izjavi so povedali, da obsojajo kakršnokoli nasilje in nestrpnosti, in tudi to, da društvo nikoli in nikdar ni pozivalo k nasilju. V društvu so še poudarili, da za prepoved ne obstaja nobene pravne podlage.

Ker pa je od novinarske konference Aste Vrečko minilo že več kot pol leta, smo se na Nacionalni tiskovni agenciji odločili preveriti, kaj se dogaja z njeno prošnjo za prepoved društva. Poslali smo novinarska vprašanja na Upravno sodišče in Vrhovno tožilstvo, dobili pa zanimive odgovore.

Iz Državnega tožilstva smo prejeli odgovor spodaj, ki je objavljen nelektorirano:

“V zvezi z vašim vprašanjem ponovno pojasnjujemo, da iz vpisnikov ODT v Ljubljani in fizičnem pregledu zadeve ne izhaja, da bi prejeli predlog Ministrstva za kulturo o katerem poizvedujete.”

Iz Upravnega sodišča pa smo prejeli odgovor spodaj, ki je objavljen nelektorirano:

“Na podlagi podatkov v vašem vprašanju in po pregledu vpisnika vloženih tožb na sedežu sodišča v Ljubljani na današnji dan, vam sporočamo, da Upravno sodišče RS tožbe glede izbrisa Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ni prejelo.”

Torej, na Državnem tožilstvu in Upravnem sodišču trdijo, da prošnje Aste Vrečko niso prejeli. Iz tega sledi, da je bila novinarska konferenca Aste Vrečko julija 2023 le navadna farsa, oziroma PR SHOW. Asta je lagala! Podatke imamo črno na belem. Takšne laži so zrele za odstop ministrice za kulturo!