Connect with us

Kolumne

Gostujoča kolumna Fedorja Sazonova – Zatiskanje oči pred realnostjo

Published

on

Evropa pod taktirko imperialističnih lobijev ZDA oz. ‘blopa’ kot ga imenujemo, želi kot izgleda na vsak način izsiliti 3 svetovno vojno. Zadnji izdihi naroda, ki tone v vseh pogledih, in želi obdržati status svetovne velesile za vsako ceno, bi najraje žrtvovalo večino Evropejcev za dosego svojega cilja.

Tega pa na podlagi zadnjih dveh let politične retorike in izjav v medijih sploh več ne skrivajo. Tudi v preteklosti bolj pozornim opazovalcem ni bila dejansko prikrita nobena informacija.

Smo na prelomnem trenutku, kjer so natančne informacije na voljo v trenutku. Ljudje, ki so sposobni samostojnega in racionalnega razmišljanja vidijo kako deluje ZDA, vendar ko vojna trka na vrata večine vazalnih držav v Evropi so se začela porajati vprašanja, nezadovoljstvo ter strah.

Večina intelektualcev ne podpira propagandnega stroja, ki mu je za vsako ceno dovoljeno delati na evropskih ter svetovnih tleh prav kar se mu zahoče. Pravila definitivno ne veljajo in so totalno prirojena Ameriki, če jim kaj ne odgovarja, pač tega ne upoštevajo, ne glede na mednarodno pravo, ne glede na mnenja drugih, saj ne bo nobeden nikoli odgovarjal, gre se enostavno povedano za igro elit.

Pomnimo, da je ZDA je od leta 1945 intervenirala v več kot 70-ih vojnah po svetu, kjer so pod pretvezo pomoči, spremembe režima in/ali kvazi terorizma vcepile državi in ljudem svojo voljo, da jih nebi kdo spodkopal pri njihovih ciljih, ki je ohranjanje dolarja kot svetovne valute, nadzor nad zavzetim območjem ter ljudmi, ter dostop do naravnih virov in bogastev.

Tudi v tem trenutku še zmeraj izvajajo svoj teror po svetu in tako kradejo Sirsko nafto, podpirajo Izraelce, ki izvajajo etnično čiščenje v Palestini, kradejo Iraško zlato, ter izvajajo državni udar v Peruju (http://geopoliticaleconomy.com/2022/12/20/latin america-rejects-coup-peru/), katerega obsoja celotna Latinska Amerika. EU skupaj s slovenskimi poslanci in predsednico države pa to podpira. Sramota je še najmanj kar lahko rečemo. To je samo nekaj trenutno aktualno omenjenih primerov. Slika prikazuje ameriško zgodovino z vojnami levo, in brez na desni. V več kot 240 letni zgodovini te tiranske države oz. zveze držav so bili samo 16 let brez vojne oz. konflikta.

Prav tako kot je proxy vojna (oborožen spopad ali vojna med dvema akterjema, od katerih en deluje na pobudo druge strani, ki ni neposredno vključena), v katerega Amerika in NATO nista vključena) v Ukrajini, ki jo bije Ukrajina, pod poveljstvom NATA, EU ter seveda z navodili ZDA (za katero vsi omenjeni posredni akterji pravijo da nimajo nič s tem).

Če vam povem na banalnem primeru: če pripelješ nekoga v avtu z namenom da oropa banko, in veš da bo ustrelil delavca na okencu, pobral ves denar in zbežal, ti ga boš pa vozil ter vse to financiral, še več, da je to tudi tvoj načrt in ideja, predvidevam da nimaš nič s tem dejanjem, kajne? Tako si to interpretira ZDA, EU in NATO.

Amerika je poleg vsega orožja in navodil zvezi NATO za dobavo le tega do zdaj poslala več kot 110 milijard $ pomoči. Resnično lahko trdimo, da niso vpleteni v spopad, ki so ga sami zakuhali in od katerega ne bodo dobili izpolnjenih praznih obljub nakokiranega komedijanta Zelenskega, kateri je razprodal 17,9 milijona hektarja rodovitne zemlje državljanov Ukrajine (ki si jo vsaj na papirju lastijo Monsanto, Cargill in Dupont oz. BlackRock, Blackstone ter Vanguard-največji investicijski skladi) v zameno za denar ter vojaško pomoč pri razjarjanju medveda.

Vse kar so dosegli je ponovni izsiljen razkol med bratskima slovanskima državama po letu 2014 ko je prišlo do državnega udara v Ukrajini, ob več desetletij dolgi finančni podpori, ne samo ameriških ampak tudi evropskih obveščevalnih služb, ki so financirale (min. 30milijard $) skupine ter podpornike bandere, ki bi prispevale k destabilizaciji sistema, ki je na koncu celo pripeljal do pobojev več stotih civilistov v regijah, ki jih zdaj zavzema Rusija na bivšem Ukrajinskem ozemlju in na katerih je morala posredovati, saj je lahko samo tako zavarovala območja z 8 letno gonijo, mučenja, zatiranja in poskusa genocida Rusov na povečini ruskoživečih regijah v vzhodni Ukrajini.

Ukrajina kot smo jo poznali več ne obstaja. Že tako najrevnejša država v Evropi, katere je BDP/prebivalca komaj presegal 4000$, je sedaj pahnjena v desetletja dolgo trajajočo nočno moro, gospodarske, infrastrukturne, politične negotovosti, brez prave delovne sile, saj ukrajinski vojaki padajo kot bi rekli Nemci ‘kanonfutr’ pod ruskim topništvom in pehoto. Na vidiku je zelo črnogleda prihodnost.

Poljski vodja stranke Zakon in Red Jaroslav Kazynski je javnosti razkril plan, za vrnitev zgodovinskih ozemelj Poljske, ki naj bi jih v zameno za orožje priključili nazaj k matični državi. Ne samo ZDA, tudi Poljska računa na svoj kos pogače. Gre se za ozemlje Galicije, ki bi ga po zavzetju Poljskih sil z referendumom razpisanim pod nadzorom Varšave 11. julija, ki je simboličen datum, saj se je na ta dan leta 1943 zgodil poboj poljskega prebivalstva Volinije, ki so ga organizirali Ukrajinci. To je je zgodilo pod vodstvom t.i. narodnega heroja Ukrajine Stepana bandere, ki je bil vojni zločinec, odgovoren za smrt več 10 tisoč, Rusov, Židov ter Poljakov na tem delu ozemlja med drugim tudi pokola v Volynu.

V Ukrajini ga slavijo in poveličujejo kot narodnega heroja, po katerem so imenovane ulice, trgi, zgradbe, najdemo ga celo na poštnih znamkah, in vsako leto proslavijo njegov rojstni dan.

V primeru da preimenovani blop ne odstrani Biden-a kot predsednika, saj so nezadovoljni ker še do zdaj ni poslal vojakov NATA v vojno.

Še več, v pripravi so procesi, ki bi lahko pripeljali do t.i. ponovitve Nurnberških procesov, seveda pod drugim imenom v drugem mestu kjer bi sodili vojnim zločincem, ki so odkrito javno priznali kako so zavedli, ljudi svet ter Rusijo. Nazadnje se je to zgodilo ko sta nekdanja voditelja Nemčije in Francije javno priznala, da so bili mirovni sporazumi iz Minska, pri katerih je posredovala Evropa, načrtno zavajanje, s katero je Zahod Ukrajini pridobil čas za priprave na vojno z Rusijo (Ukrajina se je s pomočjo več desetih milijard € predvsem s stani Amerike in Nemčije ter podpore vseh ostalih vazalnih držav), oboroževala in utrjevala položaje čakajoč na vojno.

Spomnite se prve svetovne vojne v kateri je Avstrija nestrpno čakala 7let (!), da Kaiser Wilhelm II in takratna Nemčija oz. drugi rajh, konča širitev Kielskega kanala (takratno območje Danske&Švedske, ki povezuje Severno in Baltsko morje – tako se izogne plutju okoli celotne Danske). Nemčija se je takrat izredno bala začetkov motorizacije ter izgradnje sovjetskih železnic na njenih zahodnih mejah.

Rusija je to dejanje nekdanje nemške kanclerke Angele Merkel in nekdanjega francoskega predsednika François Hollanda označila kot izdajo, saj sta se z sporazumov zavezala k ohranitvi miru.

Kaj je norost? Delati eno stvar, jo ponavljati v nedogled in pričakovati drugačen rezultat. Izgleda kot da se nekatere države iz zgodovine niso naučile prav ničesar. Med drugo svetovno vojno je Rusija izgubila 10.034.000.000 vojakov. Za primerjavo ZDA 407 tisoč, VB 383 tisoč, Poljska 240 tisoč.

O nedavnem uradnem priznanju zavajanja Rusije s strani nekdanje nemške kanclerke Angele Merkel in nekdanjega francoskega predsednika François Hollanda, je Kremelj to razkritje ocenil kot izdajo, saj sta se zavezala prispevati k miru v Ukrajini, ko sta skupaj s tedanjim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom in predsednikom Ruske federacije Vladimirjem Putinom sodelovala v mirovnih pogovorih v Minsku. V resnici pa sta pod pretvezo miru pridobivala čas za oborožitev Ukrajine in s tem pomagala pri pripravi nove vojne na evropskih tleh.

Predsednik ruske Dume, Vjačeslav Volodin, se je zato zavzel za ustanovitev mednarodnega vojaškega sodišča, primerljivega z Nürnberškim, ki bi sodilo Merklovi, Hollandu in drugim zahodnim politikom, ki so namesto miru, kovali vojne načrte. Glede na to, kdo je vse vpleten, bi bila vrsta pred sodiščem kar dolga.

Nekateri politiki kot Orban se pa vsaj borijo za svoje ljudstvo in se ne pusti popolni diktaturi EU, ter se ji z vso močjo upira, kolikor le lahko, da poskrbi za svoje državljane. Največji dosežek je da je Madžarska bila izvzeta iz embarga ruske nafte.

Medtem ko državljani Slovenije plačujemo zaradi energetske kapice namesto 30 $ za megawatno uro Rusiji, zdaj ameriki 6-10krat več.

Seveda se uresničujejo dolgoletni plani Američanov, kjer je nekdanja ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice že leta 2014 dejala da je zadnji čas da nujno postane Evropa energetsko neodvisna od Rusije (kar ni mogoče) zato da bi odkupovali energente od Američanov, kar se je dejansko zgodilo.

Tudi Ameriška pomoč v milijardah dolarjev Ukrajini je primerljiva s prodajo ukradene nafte, ki so si jo nakopičili v Siriji. Toliko o dvojnih in trojnih merilih politikov, ki podpirajo dejanja Amerike, mi pa to plačujemo.

Kako se bo vse skupaj končalo?

Velika verjetnost je, da do tretje svetovne vojne ne bo prišlo, vsaj ne v takem obsegu kot si ga večina zamišlja. Na gospodarski ravni pa traja že kar nekaj časa. (Največjo ‘atomsko bombo’ je Putin že poslal v ZDA, s tem ko je vezal Rubelj na zlato. Amerika je leta 1971 ob izjavi Nixona ukinila zlati standard, od takrat je dolar vreden manj kot 10% vrednosti.  Hkrati je to tudi razlog zakaj je Amerika napadla Irak in uničila Saddama Huseina, ker bi uvedel zlati standard in s tem spodkopal moč dolarja.

Predsednik ruskega parlamenta je že dvakrat opozoril zahod. Oskrbovanje Ukrajine z orožjem, lahko privede do tega, da bo Rusija uporabila močnejše orožje, kar bi lahko vodilo v globalno katastrofo.

Prepričanje javnosti, da bi ob jedrskem napadu Ruske vojske v Ukrajini takoj prišlo do izmenjave jedrskih konic med NATO in Rusijo niso realistične. Članice bi kot prvo poskrbele za svoj nacionalni interes, in tudi če bi Rusi poslali kakšno taktično jedrsko glavo na Ukrajino se ne bi zgodilo prav nič, kvečjemu celo to da bi mogoče to ‘opozorilo’ povzeli kot stop oboroževanju Ukrajine.

Glede na to, da kaže Ruski vojski izjemno dobro, ni nobenega strahu da bi to tega prišlo, a če bo zahod svojo retoriko zaostroval, ter pošiljal orožje daljšega dometa, bi lahko Kremelj ocenil da je ogrožena državna varnost.

Kljub temu, da je jedrska doktrina Rusije popolnoma defenzivna, sploh v primerjavi z Ameriško, ki omogoča celo preventivne napade, Rusi ne bodo zahoda opozarjali v nedogled, sploh po vseh lažeh in zavajanju ki so ga deležni desetletja, in za katerega se je izkazalo kako podlo, zahrbtno in prevarantko ravna EU ter NATO.

Avtor: Fedor Sazonov