Connect with us

Kolumne

[Gostujoča kolumna] Kje sta naša pravica in spoštovanje, Južni Slovenci?

Published

on

Vsakič, ko beremo nebuloze direktorja SAZU, Petra Štiha – Damjanovića, sina srbskega oficirja, ki ga poznavalci slovenske zgodovine imenujejo »prosluli srbski zgodovinar«, se namreč lahko samo primemo za glavo, ko nam poskuša s svojimi izmišljotinami podtikati, da smo Slovenci neumni hlapci brez veličastne zgodovine.

Črni panter je simbol Slovenstva in predstavlja mnogo dežel, ki se zgodovinsko vse navezujejo na Karantanijo. Črnega in belega panterja v svojih grbih uporabljata avstrijski deželi Kärnten in Styria, ki sta bili nekdaj slovenski deželi Koroška in Štajerska, modrega pa najdemo tudi na Bajerski (Jezerski, torej nemški deželi Bayern). Evropski grbi se začnejo pojavljati v 11. stoletju, v 12. stoletju so se razširili po vsej Evropi, v 13. stoletju so postali nekaj vsakdanjega. Karantanija je nehala obstajati kot samostojna tvorba v 8. stoletju. Glede na to, da je bil Spanheimski panter v grbu Karantanije, to pomeni, da je bil to najverjetneje eden prvih heraldičnih grbov v Evropi, če ne na svetu. Gre za veliko stvar bistveno večje razsežnosti, kot se ji daje pomen in otroci bi se o tem morali obvezno učiti v šoli.

Rekonstrukcija karantanskega bojnega praporja (gonfalon).

Da sta “Kärnten in Styria” res slovenski deželi, lahko vsakič slišite v Nationalrat-u v Zveznem avstrijskem parlamentu, ko poslanci praviloma nagovorijo ostale poslance v slovenskem jeziku s “Spoštovane gospe, spoštovani gospodje, spoštovani Zbor…” Torej za Severne Slovence ni nič spornega, če se uporablja del naše zgodovine. Sramota pa je, da se mi Južni Slovenci sramujemo svoje zgodovine in raje uporabljamo na vsakem kamnu rdečo zvezdo – požegnano celo od “desnih”, kot je Ljudmila Novak. Sramujemo se lastnega jezika, naši radijski kanali vrtijo večinoma južnjaški melos, ob vsaki priliki pa tečemo v objem Hrvatom, ki so se na polja Like, Gacke in Krbave naselili  okoli 6. stoletja, šele kasneje (po Krbavski bitki s Turki, l. 1493) pa so pričeli zasedati prej popolnoma slovenska območja (Slovenjeh – Slavonija, Zagorje, Gradec-Zagreb, Medmurje, Reka in Istra).

Slovenija dandanes že postaja gnezdo priseljencev. V Ljubljani je več srbo-hrvatskih dialektov kot slovenščine in v Sloveniji se počasi že tvori plemenska skupnost “jugoslovenov”. Lahko si samo mislite, kakšna lahko postane Slovenija v prihodnosti. Nekoč smo bili že priča južnim roparskim pohodom na Slovenijo, niso bili samo Turki tisti, ki so napadali Slovence. https://bb.si/sites/default/files/uploads/files/diplome/grcar_jure.pdf

Slovenci nismo dovolj ponosni na svojo državo in tisto, kar so NAŠI predniki sanjali 1000 let, bo lahko kmalu razkosano med druge države, ker ne zaščitimo svojega lastnega naroda, svoje omike-kulture in naši voditelji namerno ne naredijo popisa prebivalstva 2021 po narodnosti in veri, da bi se lahko prešteli, koliko nas je Slovencev dejansko še ostalo. V (komunistom na roke) spisani Ustavi nimamo in ne premoremo ustreznega političnega prava, s katerim bi se kot narod lahko zavarovali. Nekdaj nas je politično pravo varovalo, in je bilo med Sloveni še kako živo.

Pred kratkim je izšla diplomska naloga na temo političnega prava, z naslovom Politično pravo na Slovenskem, spisana s strani Blaža Babiča, ki je v 25-ih letih svojega političnega delovanja dodobra raziskal in analiziral slovenski politični prostor, v šestem poglavju pa popolnoma razgalil bistvo vsega, kar je za Slovence najpomembnejše za razvoj resnične demokracije/ljudovlade in je namenoma prezrto in zavrto: https://www.dropbox.com/s/p8wpb0di5q9w9d3/Politi%C4%8Dno%20pravo%20na%20Slovenskem%20-%20Diplomsko%20delo%20-%20Bla%C5%BE%20Babi%C4%8D%20-%202021.pdf?dl=0

Slovenija je moja domovina. Ob osamosvojitvi so bili zanos, ponos in upanje neizmerni, danes pa ugotavljam, da služimo evropskim gospodarjem. En komunizem (Beligrad) smo zamenjali za drugega (Bruselj) in to je resnica, ki me kot Slovenko zelo boli in žalosti. Sem Slovenka, na to sem izjemno ponosna in tega mi hlapci, ki skušajo uničevati Slovenijo in Slovence, ne morejo nikoli vzeti!

Priča smo dnevnemu begu možganov iz Slovenije, v letu 2021 pa smo Slovenci priča še negativnemu trendu naravnega prirastka! Rodilo se je 4480 ljudi, umrlo pa kar 8431. Izginjamo!

https://f7td5.app.goo.gl/rEjXHf

Vprašati bi morali svoje janičarje, zakaj so 100 let uničevali Slovenstvo in ga še vedno uničujejo? Vsi politiki, ki netijo nemire in ne stremijo k napredku Slovenije, so brez izjeme zgolj slovenski janičarji. Kaj to pomeni, si preberite. To je najslabše od najslabšega, kar se je zgodilo Sloveniji, saj nas zatirajo politiki, ki so hlapci tujim interesom. Zanikajo tisočletja star slovenski narod in nas kot narod poskušajo na silo pomešati, internacionalizirati in s tem obsoditi na izginotje. Od tod tudi izvira vztrajno zanikanje staroslovenskega simbola – karantanskega panterja, ki ga je nekoč knez in mejni grof Štajerske Otokar III, povzel kot globoko regiliozen simbol, ki najmočneje odraža Kristusa, ki je tri dni ležal v grobu, z božjimi besedami pa prevzel, privabil ter odrešil človeštvo.

http://www.grboslovje.si/novice/article_2009_09_15_0007.php

 

Vas vprašam – ali je mlada jablana povezana z jabolkom, ki zraste na njej čez nekaj let? Mar se moramo kot Slovenci sramovati svojih prednikov, ki so nam dali jezik, običaje, glasbo, povesti, hrano, znanja vseh vrst – in jih ne poimenovati kot začetnike slovenskega naroda?!? Mar naj resno jemljemo laži nekega Štiha, ki se trudi vse slovensko prelepiti z nalepko “slovansko”?

Vedno ni bilo tako. Nekoč davno je bil tudi Gradec-Graz slovenski. Grad kot utrdba je bil cesarjev, mestne četrti v Gradcu pa je obvladovala različna slovenska gospoda. Še danes je najbolj prestižen dvorec Eggenberg, ki so ga imeli v posesti slovenski plemiči, ki so se borili proti Turkom v Sisku.

https://www.museum-joanneum.at/schloss-eggenberg-prunkraeume-und-gaerten

Najbogatejše mesto Gradec-Graz je bil prestolnica avstrijske Štajerske in ima v mestnem grbu belega štajerskega panterja. Graz izhaja iz slovenske besede gradec, mali grad, v nemščini to ime nima pomena, ker je seveda slovensko!

https://www.graz.at/cms/beitrag/10034476/7773156/Wappen.html

Kneževina Notranja Avstrija (Innen Österreich) je sestavljala slovenske dežele – Kranjsko z Istro, Primorjem in Krajnsko, Koroško ter Štajersko! Avstrijska Štajerska je tudi danes najmočnejša dežela v Avstriji.

Slovenci smo postali pravi hlapci šele po 1. svetovni vojni. Hlapce so nas naredili Srbi, s kraljevino in komunisti, s socialistično-komunistično Jugoslavijo. Prej smo bili ponosna gospoda z več pravicami, kot smo jih kadarkoli imeli! Kraljevine smo se znebili, komunistov in njihovih janičarjev pa se bomo še morali, če bomo želeli napredek in presekati s socialnim, ekonomskim in kulturnim genocidom, ki se izvaja nad nami.

Kot nekakšno zgodovinsko alternativo (dandanes ni mogoča!) si predstavljajmo okoli 1900 oblikovano Notranjo Avstrijo, z deželami Kranjske, Koroške in Štajerske združenimi v celoto, bi bila najmočnejša tvorba srednje Evrope, skoraj od Salzburga do Pule. Če bi premogli najsevernejša pristanišča Južne Evrope, ki segajo direktno v jedro Evrope, bi bilo to vredno pravo bogastvo! Poleg tega skozi tako tvorbo potujejo glavne prometne poti med vzhodom in zahodom in Balkan bi bil odrezan od ostale Evrope za vse večne čase.

Vse kar bi morali takrat nemško-govoreči narediti bi bilo takrat to, da bi oba jezika postavili na enakopravno raven, ju naredili enakovredna, kultura-omika bi ostala. V tem primeru ne bi nikoli prišlo do kriminalnih komunističnih dinastij v Sloveniji, ne bi bilo nekontrolirane invazije Balkana na Slovenijo in tudi “bratsva in jedinstva” ne!!!

Risba pečata slovenskega mesta Gradec iz leta 1261. Alfred Ritter Anthony von Siegenfeld, Das Landeswappen der Steiermark, Gradec, 1900.

Kdo še danes uničuje starodavno in mogočno slovensko državo? Bila je trn v peti Srbom, ki so bili naravni sovražnik Avstro-Ogrske, Nemcem, ker jih je na jugu omejevala in Italijanom, ker se niso mogli uveljaviti. Pritiski so se torej vršili z vseh strani in naši takratni voditelji so klonili in se odločili v veliko škodo Slovencev za balkansko nazadnjaštvo. Hude in velike napake so se zgodile.

Lažna zgodovina, ki nam jo danes kot uradno predstavljajo v izobraževalnih ustanovah in na SAZU je pisana na kožo zgolj izdajalcem slovenskega naroda!!! V šoli se otroci ne učijo kaj dosti o tem, da je bil npr. Ptuj svoj čas najpomembnejše mesto v tem delu Evrope… Če se Angleži hvalijo, da so v rimskem času premogli dve legiji, jih je Ptuj konstantno gostil med 3 do 5!!! In tudi po razpadu rimskega imperija je ostal najpomembnejše obrambno mesto.

Vse skupaj me spominja na zakon. Če sta bila mož in žena neumna, sta se ločila in potem družina ni več močna, ampak sta ob vse. Tukaj se je zgodilo isto. Slovenska zgodovina je bila nekdaj mogočna zgodovina, zgodovinski tokovi pa so nas v stoletjih (od Karantanije naprej) postopoma krnili in šibili.

Slovenci smo imeli tekom zgodovine izjemno močno vlogo. Vsekakor pa nismo “Slovani, ki so prilezli izza Karpatov” kot rad trdi srbski zgodovinar Damjanović-Štih. Imamo tudi slovansko kri, ker so se narodi ob neprestanih migracijah in poseljevanju mešali, ampak niso pa to naši osnovni geni.

Tudi beseda Vindišar (Windisch), poleg imena Vendi, Veneti, Sloveni… pomeni Slovenec. Tudi tako smo se imenovali, med drugim – zaradi nekdanje veličine na različne načine. Pojdite pogledat na Ljubljanski grad grbe v deželni kapeli. Na stropu si oglejte vse grbe in kar piše vas bo zelo presenetilo:

-SLOVENSKA KRAJINA – DIE WINDISCHMARCH,

-VOJVODINA KRAJNSKA – DES HERZOGTHUMS CRAIN VOM KEY: FRIDERICH DEM III. VERBESSERTS WAPPEN LAUT DIPLOMA, GEBEN ZU DER NEWSTAT AN MITTICHEN NACH SANND ERHARTSTAG. ERHARTSTAG A 1463,

-ISTRA – ISTERICH.

In ravno v tem je smisel. Slovenci smo staroselno, starodavno, avtohtono ljudstvo. Germani, s katerimi smo si delili severno in zahodno mejo za nas niso imeli imena “Slowanen”, ampak nekaj drugega. Tudi to dokazuje, da smo starodavno ljudstvo. Slovenstvo bi lahko bilo staro vsaj 5000 let že samo zaradi Jantarske poti, od Baltika (Vendskega morja) prek Jadrana (Vendskega zaliva), vse so Indije, kjer leži gorovje Vindija! Vedno smo imeli svoj jezik in svojo kulturo. Slovenščina ni nič drugega kot staroslovenščina, pisana v izjemno starinski slovnico, z unikumom v Evropi – DVOJINO!

Še v avstrijski nemščini se popolnoma normalno sliši “g’ema”, namesto “gehen wir”. To je v Gradcu tako močno navzoče, da temu nihče na posveča pozornosti. Vpliv slovenstva na jezik je neverjeten.

Naravne gramatike so sledile najpomembnejšim številom. To je singular – ednina, dual – dvojina in vse ostalo plural. Torej, unikum – jaz sem, osnova. Dual – za dva – par (moški in ženska) ter plural – družina ali pa več od tega… Latinščina je potem uničila dvojino, ker je ni prevzela, ni pa jim to uspelo v slovenščini.

Blizu 5000 let naj bi bilo staro naše slovensko ljudstvo. Gensko smo tudi nekoliko premešani, ker smo živeli na zelo prehodnem področju in so naših žensk potomci od “popotnikov” pobrali nekaj genov in navad. Recimo, da se temu reče nevsiljivo prevzemanje izkušenj in znanja. Zato smo Slovenci močan in odporen narod, ki je dobro grajen in ima v svetovnem merilu največje število vrhunskih športnikov na število prebivalcev. Ta fenomen so opazili že leta 1964 na olimpijskih igrah v Tokiu, saj je bilo Slovencev (veslačev, košarkarjev, telovadcev…), ki so tam zastopali Jugoslavijo primerjalno dosti več od pripadnikov ostalih jugoslovanskih republik, ki skoraj niso imele kandidatov. V Ljubljani imamo Olimpijski muzej in si lahko sami ogledate pridobitve naših športnikov.

Že opat Mauro Orbini leta 1601 v svoji kroniki Kraljestvo Slovenov zelo spoštljivo opiše Slovene kot vrhunske vojščake odporne na vse razmere! Vsa staroslovenska ljudstva naj bi po izročilu govorila en sam samcat jezik in prav to je kronski dokaz, da vsa izvirajo iz istega rodu. Po Orbiniju in starih vatikanskih zapisih namreč Sloveni izhajamo iz Jafetovega rodu, ki je bil najstarejši Noetov sin. Zato lahko zgodovinski kroniki naših prednikov sledimo že od časa po zadnjem vesoljnem potopu, kar stori tudi Orbini. Torej, še en dokaz, da smo PRVOTNI, kar zagovarja tudi dr. Anton Perdih, ki proučuje haploskupine. In upoštevajmo naše Prleke, kaj ti če prideš prle, to pomeni, da si prišel prvi.

Severni in Južni Slovenci smo na sploh mirno, kulturno in potrpežljivo ljudstvo. Ko pa se nam “odpelje”, pride na dan neizmeren pogum. Z veseljem z vami še enkrat delim čudovit citat: “Bilo je to ljudstvo brez tatov, brez slabih ljudi, mogel si pokrajine prepotovati z denarjem na dlani. Bil je to narod, ki smo ga skoraj morali šele učiti rabiti ključavnico in zapah, ki pa je z neomajno neustrašenostjo odklonil giljotino, sploh najboljša družba dobrih ljudi, ki jih je Bog postavil na Zemljo; sredi med njimi bi si želel umreti,” je o Slovencih leta 1813 zapisal Francoz Charles Nodier.

Pri športu je enako kot pri vojakih. Dobri so tisti, ki zdržijo nečloveške napore in takih primerov je v slovenski zgodovini ogromno. Če samo pogledate turške vpade, kaj vse je slovensko ljudstvo prestajalo, ampak, ko se je slovensko plemstvo zbudilo je veliko Turkov in južnih ravbarjev naše dežele končalo na dnu Save, Drave, Kolpe ali kakšne druge reke. Poglejmo samo bitko pri Sisku, kjer so imeli Turki in njihovi podrepniki skoraj 10.000 izgub, izgube slovenske vojske pa pri tem niso bile visoke (okoli 500). Slovenci smo najhujšo izgubo prebivalstva zabeležili po 2. svetovni vojni, ko so komunisti za seboj pustili preko 750 morišč in naj bi po nekaterih podatkih likvidirali več kot 20% slovenskega prebivalstva!!!

Pečat krajnika Otokarja III. Travenskega iz leta 1160 s črnim panterjem na ščitu.

Svoje veličastne zgodovine se moramo Slovenci zavedati in ni nikakršnega vzroka, da bi se počutili hlapce in bi še naprej s sklonjeno glavo prenašali komunistični (danes medijski) teror. DOVOLJ JE BILO!!!! Ne bodimo šibki, ker to tisočletja ni bilo v naši naravi. Ne klonimo pred hlapci – komunisti, ki so zgolj osebki s hudo okvarjenimi geni svojih likvidatorskih prednikov – krvnikov lastnega naroda. Komunistični kvizlingi nam ne morejo in NE SMEJO nikoli več narekovati zgodovine in zato jih je potrebno potisniti daleč proč od vseh družbenih vzvodov. Komunizem je bil po naročilu bogatih bankirjev umetno ustvarjen suženjski red z namenom, da bi se uničila narodna identiteta starih in močnih narodov, ki bi utegnili biti uspešni. https://youtu.be/oIuW-vNQsQI

Komunizem je velika ovira za samostojnost in neodvisnost in od tod izvira tudi komunistično iztrebljanje inteligence in plemstva…. Sploh je pa zanimivo, da leta 2008, karantanski panter ni buril duhov v slovenskih medijih.

https://www.rtvslo.si/predsedovanje-eu-ju/karantanski-panter-na-jansevem-suknjicu/84882

 

VSTANI SLOVENSKI NAROD IN SE NE PODAJ NIKOLI VEČ!

Ana Karantanska

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.

Continue Reading
12 komentarjev

12 Comments

 1. Marjan Pu gerčar

  9. maja, 2021 at 08:49

  Največja napka Slovencev je bila, da smo se združili v kraljevino SHS.

 2. bpetek

  9. maja, 2021 at 10:10

  Bravo za ta(k) zapis vseh teh dejstev! Ja, take stvari bi se pa res morali naši otroci učiti v šoli. Predvsem pa jih že od vrtca dalje začeti vzgajati v domoljubju do NAŠE SLOVENSKE SLOVENIJE. Še enkrat – poklon za napisano

 3. Alexander

  9. maja, 2021 at 10:54

  Odličen prispevek, ki bi ga moral prebrati sleherni pripadnik slovenskega naroda!

 4. M. Majcen

  9. maja, 2021 at 21:59

  Izjemen trud in entuziazem je morala Ana vložiti v to čudovito objavo. Moj velik poklon. Spremljam jo že od začetka in lahko rečem samo, ČESTITAM in še več takih Slovenk!

 5. Viki

  9. maja, 2021 at 22:05

  Močan članek, v nekem trenutku ti privrejo solze. Ogromno materiala za predelati. Hvala.

 6. Marija Pongrac

  9. maja, 2021 at 22:17

  Srce na pravem mestu za narod. Škoda, da nimamo takih še v parlamentu.

 7. Blaž Lebeničnik

  9. maja, 2021 at 23:07

  Zelo zanimiv članek.Sem naročil knjigo Orbinija. Ogromno info. Super!

 8. Melita

  9. maja, 2021 at 23:53

  Brez brige nas kmalu ne bo več. Le kaj misli vlada, da nič ne naredi za zaščito izumirajočih Slovencev? Zakaj na to opozarja samo par posameznikov, ki niso del političnih strank? Ana, odlični ste, še pišite. Lp, Melita L.

 9. Marko

  10. maja, 2021 at 08:54

  Zakaj pa poslanci v DZ ne napišejo takih stvari, ne da jih pišejo domoljubi? Za 3000 evrov bi se pa že lahko malo potrudili se vam ne zdi? Drugače pa pohvala avtorici za trud.

 10. Janko Grabnar

  10. maja, 2021 at 09:25

  Suverenistka in patriotka. Hvala.

 11. Ana Karantanska

  10. maja, 2021 at 11:49

  Iskrena zahvala za vse vaše srčne kometarje, predvsem pa, da ste si vzeli čas in prebrali prispevek. Ostanite še naprej z nami in spremljajte NTA!

  Lep pozdrav vsem dobrim ljudem, ki jim je mar za našo domovino.

 12. ave94

  24. maja, 2021 at 21:57

  Odličen prispevek, vse pohvale!

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.