Povežite se z nami

Intervjuji

(INTERVJU) – Blaž Pirnat: “Naš največji nasprotnik je omrežje tranzicijske levice.”

Objavljeno

dne

Blaž Pirnat je 30 letni Domžalčan, pripadnik Rumenih jopičev, domoljub in patriot, športnik, fitneser, hribolazec in borec za ohranitev slovenske kulturne identitete. Z Blažem smo na NTA opravili intervju, v katerem nam je zaupal podrobnosti glede njegovega domoljubnega udejstvovanja, poleg tega pa smo se dotaknili tudi bolj osebnih tem,  o katerih lahko preberete v spodnjem intervjuju.

1.) Večkrat ste bili opaženi med shodi Rumenih jopičev. Kakšni so bili glavni vzroki, da ste se udeležili teh shodov? Kakšni so glavni cilji Rumenih jopičev?

Tako je, sem aktivist pri skupini Rumeni jopiči že od samega začetka. Naš primarni vzrok da smo se pojavili na ulici ni podpora vladi Janeza Janše, kot napačno poročajo MSM, ampak nasprotovanje priviligirancem, ki so ob petkih kolesarili in ustavljali promet v centru prestolnice. V to skupino priviligirancev spadajo nevladniki, jugonostalgiki, hašišarji in podobni brezdelneži, ki so vsak petek maltretirali Ljubljančane in zganjali kaos. Ker smo imeli tega dovolj, smo se s sotrudniki odločili za organizirani upor in se povezali v skupino Rumeni jopiči.

Glavni cilji Rumenih jopičev so: 1.) varne meje – naša južna meja mora biti neprodušno zaprta za ilegalne migrante, 2.) ukinitev RTV prispevka – RTV hiša je ugrabljena s strani tranzicijske levice, ki je naš največji nasprotnik. Če želijo imeti komunisti na nacionalni televiziji politično propagando, naj si jo plačujejo sami. 3.) Ukinitev financiranja NVO – v Sloveniji imamo preveč NVO-jev, ki so sami sebi v namen, predvsem tisti s sedežem na Metelkovi 6. NVO-jem, ki delajo Sloveniji nepopravljivo škodo, je potrebno takoj odvzeti državno financiranje.

2.) Kakšno je vaše mnenje o nezakoniti aretaciji Rumenih jopičev, ki se je zgodila 25.6.2021 na Prešernovem trgu? Kako menite, da se bo zadeva razpletla na sodišču?

Aretacija je bila nezakonita in nestrokovna. V ulični konfontaciji dveh nasprotujočih si skupin, ima policija 2 možnosti: ali oba shoda razpusti, ali pa fizično loči obe skupini, da ne more priti do fizičnega obračuna. Policija se je odločila za tretjo opcijo, odpeljali so 1 skupino – ki je bila v absolutni manjšini. Ta aretacija je bila po vseh kriterijih nezakonita. Rumeni jopiči so bili na brutalni način aretirani in sprocesirani z lažnivimi obtožbami. Vseh 13 aretiranih borcev je v zakonskem roku oddalo zahteve za sodno varstvo na policijo, ki je zadevo predala naprej na Okrajno sodišče v Ljubljani. Prepričan sem, da se bo zgodba odvila v smer oprostitve vseh fantov.

3.) Po telesu imate ogromno tetovaž. Koliko jih imate in katero bi izpostavili, da vam največ pomeni?

Res je, po telesu imam več kot 30 tetovaž. Izpostavil bi ptiča na vratu, ki pomeni srečo.

4.) Zaupajte nam, če ste v prostem času tudi telesno aktivni v športnih dejavnostih?

Seveda, moj moto je Zdrav duh v zdravem telesu. 5x tedensko obiskujem fitnes v Ljubljani, čez vikend pa se s prijatelji odpravimo v slovenske gore. Nazadnje sem bil s prijateljem Žanom Žalcem na Triglavu, in bilo je čudovito. Obožujem slovenske gore, kjer začutim neko posebno energijo.

5.) Po vaših objavah na socialnih omrežjih je razvidno, da se zdravo prehranjujete. Imate kakšno posebno dieto?

Drži. Pred leti sem shujšal za več kot 40 kilogramov, za kar je bilo potrebno veliko odrekanja in zdrava prehrana. Poskušam se izogibati sladkorju in mastnim zadevam, 1x na teden pa se pregrešim, najraje si privoščim palačinke. Trenutno sem tudi na alkoholnem postu, da si očistim telo. Kombinacija zdrave prehrane in športa je ključna za dobro počutje.

6.) So Rumeni jopiči prva aktivistična skupina v katero ste se vključili, ali ste bili že v preteklosti aktivni na domoljubnem področju?

Pred Rumenimi jopiči nikoli nisem sodeloval pri domoljubnih skupinah. Že od malih nog sem ponosen Slovenec in patriot, takšni pa so tudi vsi moji prijatelji s katerimi se družim.

7.) Kakšno je vaše mnenje o ilegalnih migrantih iz držav tretjega sveta? Kaj bi predlagali novi vladi, da bi se ta težava rešila?

Pri tem vprašanju bi se navezal na besede najboljšega slovenskega poslanca mag. Branka Grimsa, ki je dejal: “Ilegalni migrant ima v Sloveniji 3 pravice: 1. Da je aretiran, 2. Da je sprocesiran, 3. Da je izgnan.” Novi vladi, ki se bo oblikovala v naslednjih mesecih, bi predlagal, naj spoštuje zakone in ustavo RS. V nobenem zakonu ni navedeno, da je ilegalni vstop v državo človekova pravica. Za odpravo vseh krivic je nujno potrebna remigracija – legalni izgon vseh, ki so v državo vstopili ilegalno.

8.) Naše bralke bo zagotovo zanimalo ali ste samski ali poročen?

Sem samski, punce v akcijo!