Connect with us

Novice

Izjava za javnost Društva za promocijo tradicionalnih vrednot: “Statusa NVO v javnem interesu nam zaradi dejanj naših članov ne morejo odvzeti.”

Published

on

V Nacionalni tiskovni agenciji smo v uredništvo prejeli izjavo za javnost Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ki jo objavljamo v celoti.

“Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot deluje v okviru zakonskih in ustavnih standardov Republike Slovenije. Izpolnili smo vse zakonske pogoje, ki jih društvo potrebuje za pridobitev NVO v javnem interesu. Društvo odločno in absolutno zavrača vse totalitarne režime in simbole. Dejavnosti društva so pisanje knjig, ter vodenje predavanj in delavnic na temo kulturne identitete in zgodovine Slovencev. Društvo ni odgovorno za ravnanje njenih članov, ter za dejanja, ki jih člani društva počnejo izven društvenega udejstvovanja. Odvzem statusa NVO v javnem interesu zaradi prostočasnih dejanj članov društva, ni možen. V kolikor nam bodo poskusili odvzeti status NVO v javnem interesu, bomo uporabili vsa pravna sredstva, da do tega ne bo prišlo.”