Connect with us

Novice

Jutri se na Okrožnem sodišču v Ljubljani nadaljuje sodna saga, kjer je Urban Purgar parafraziral Alojza Breznika. Razkrivamo vso bedo in dvoličnost slovenskih sodišč!

Published

on

Jutri, 12.03.2024, se na Okrožnem sodišču v Ljubljani nadaljuje sodna saga, ki se je začela s tem, ko je uporabnik Twitterja Alojz Breznik na socialnem omrežju bivšemu notranjemu ministru napisal: “Pes, ki ga je treba likvidirati”. Hojs je Breznika ovadil, sklep okrožne državne tožilke Klementine Prejac, pa je bil, da ovadbo zavrže, saj naj bi bil zapis provokativen, in naj bi zgolj odražal duševne bolečine Alojza Breznika, ki so posledica izvajanja vladajoče politike, katere del je takrat bil A. Hojs.

Urban Purgar je le nekaj dni za tem, ko je državna tožilka zavrgla ovadbo Hojsa, na omrežje Twitter zapisal identični zapis kot Alojz Breznik, le da je zamenjal akterje, spodaj pa je napisal da je zelo vznemirjen, kar naj bi ponazarjalo parafraziranje Breznikove objave. Urban Purgar je takrat na Twitterju zapisal: “Tanja Fajon psica, ki jo je potrebno likvidirati. Prav tako Alojza Breznika in tožilko. Vsi protidržavni elementi. P.S. Sem zelo vznemirjen zaradi zavržene prijave in to je moj osebno notranje prepričanje.”

V nasprotju s dosedanjo sodno prakso, je državno tožilstvo ovadbo Tanje Fajon sprejelo v obravnavo, s čemer so dokazali, da se “desnim” lahko grozi z likvidacijo, “levim” pa ne. Jutri 12.03.2024, na Okrožnem sodišču v Ljubljani poteka že tretja obravnava glede zadeve Urban Purgar VS Tanja Fajon.

Urban Purgar je danes na Twitterju še zapisal: “Dvojni vatli slovenskega skorumpiranega sodstva vsem na očeh. Je to pravica? Smo v Sloveniji res enaki pred zakonom? Absolutno NE!”

Kasneje Urban še svoje podpornike pozove k donacijam, ki bodo namenjene sodnim stroškom in odvetniškim storitvam. To lahko storite z nakazilom na spodnje podatke:

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana