Connect with us

Slovenija

Mariborski župan Arsenović za velikonočne praznike fizično napadel, davil in klofutal mladoletnika! Primer preiskuje policija!

Published

on

Saša Arsenović, ki je leta 2018 sodeloval in kandidiral na listi takratnje stranke Mira Cerarja, in z 38% postal novi župan Maribora, se je za velikonočne praznike zapletel v nov incident!

Dogodek naj bi se zgodil na velikonočno nedeljo v okolici teniških igrišč Branik. Oče 13-letnega fanta je zadevo prijavil policiji in podal predlog za pregon mariborskega župana Saša Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lažje telesne poškodbe, in objavo delil na Twitterju.

Župan Arsenovič naj bi otroka davil in po prihodu očeta tudi pobegnil. Dogodek naj bi se po zapisu očeta zgodil zaradi pobiranja teniških žogic iz košev za smeti.

“Takrat je mimo prišel župan in jih začel zmerjati, da so lopovi in naj ukradene žogice vrnejo. Otroci so odgovorili, da ne kradejo, saj so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj da tja odvržejo le neuporabne žogice. Kljub temu se je župan nanje drl še naprej in jih zmerjal, zato so se otroci umaknili in odšli po ulici naprej. Ker se župan še kar ni umiril, se je sin zadrl nazaj in pri tem, priznam, uporabil neprimerne besede, takrat pa se je župan z vso silo zagnal proti njim in s kolesom trčil v nogo mojega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga začel daviti. Si mislite, 13-letnega otroka?

Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil,” je za Večer povedal oče, ki je takoj poklical policijo, sina pa odpeljal na pregled v bolnišnico, je za portal Siol.net in Večer izjavil oče mladoletnika, ki do sedaj želi ostati anonimen.

V sporočilu za javnost je mariborski župan Arsenovič zapisal, da naj bi fanta opozoril zaradi kraje teniških žogic, ter da je bil deležen žaljivk, pri tem pa se je izognil pojasnilu, ali je najstnika res fizično napadel. Njegov odgovor na vprašanje, ali drži, da je fanta zgrabil za vrat, še čakamo.

Za dodatne informacije smo zaprosili tudi policijo, ki pa je odgovorila, da se dogodek nanaša na konkretno osebo in zato zaradi varstva osebnih podatkov podrobnosti ne morejo razkriti.

Težave z nasilnimi izbruhi naj bi Arsenovič imel že v preteklosti. Svojemu natakarju naj bi tako leta 1999 v pretepu odgriznil del prsta, kar je razvidno tudi iz spodnje dokumentacije, vir slik je Siol.net.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.