Connect with us

Novice

Migrantsko spolno nasilje na Metelkovi? Objavljamo pričevanje uporabnika Twitterja.

Published

on

Na družbenem omrežju Twitter je bilo v zadnjih dneh možno opaziti vedno več pričevanj očividcev, ki pripovedujejo o nasilju in kriminaliteti ilegalnih migrantov. Objavljamo dva zapisa Twitter uporabnika Anžeta Vivoda, ki opisuje stanje na ljubljanski Metelkovi.

1.) Delal sem nočno ne Metelkovi. Med praznjenjem lokala je migrant iz Burkina Faso napadel natakarico, hotel jo je udariti po mojem posredovanju pa ji je še grozil, da jo bo počakal pred klubom. Poklical sem policijo, ki je prišla v zavidljivem času (7 minut). Med postopkom, ki so ga peljali profesionalno, kljub dretju in mahanju gospoda proti njim so zraven prišli ROGovci. Snemali so in komentirali, kako se 8 policistov spravlja na migranta, ko jim je natakarica povedala za napad, so ji rekli naj bo tiho, saj se to sliši na posnetku.

2.) Nočna ne Metelkovi, 2 noč. Lokal smo odprli ob 20:15. Prvi band je igral 20 minut, ko so po mene prišli obiskovalci in organizator dogodka. En migrant se je preko zadnjega (backstage) vhoda prešvercal v klub in otipaval ženske. Teh je bilo vsaj 4. Ko je migrant opazil, da so odšli po mene, se je skril v ženski wc, hvala bogu je bila ravno pavza med bandi in so ga ljudje videli. Po prihodu zunanjih rediteljev je začel bežat stran, pri begu se je spotaknil ob verigo, ki voznikom preprečujejo vstop na Metelkovo.

O teh dveh primerih smo poslali tudi novinarska vprašanja na policijo. Ko jim prejmemo, jih bomo objavili na našem portalu.