Connect with us

Novice

Na prijavljenem shodu Aleša Primca policija ni želela ukrepati proti provokatorjem, ker naj ne bi imela pravne podlage. Na neprijavljenem Jenullovem shodu policija brutalno nad provokatorje.

Published

on

Vir: YouTube

Na dan prihajajo nove podrobnosti brutalnega policijskega posega nad domoljubnimi provokatorji, ki so se zbrali v nasprotovanju neprijavljene alternativne proslave na dan državnost pod koordinacijo glasnogovornika Jaše Jenulla.

Policija je s silo ukrepala proti domoljubnim provokatorjem, kljub temu, da ji ti niso dali nikakršnega povoda za ukrepe, saj so le mirno stali in demokratično izražali svoja mnenja.

Tudi priznani odvetnik Domen Gorenšek je v čivku objavil, da po njegovih ocenah domoljubni provokatorji niso storil “nič protipravnega”.

“Mirno so stali in držali transparent”, je zapisal Gorenšek.

Svoje izkušnje in oceno o dogodku je podal tudi Aleš Primc, vodja stranke Glas za otroke in družine ter organizator Pohoda za življenje:

“Na prijavljenem Pohodu za življenje 2020 so pristaši smrti nerojenih otrok [levičarski provokatorji ali antifajevci] zaprli traso. Ko smo na to opozorili tam prisotna policista (2), je glavni rekel, naj jih odstranimo sami, …”

Nadaljeval je, da so “policijo opozorili, da pristaši smrti nerojenih otrok [antifajevci] s kričanjem na prireditvenem prostoru motijo prijavljen shod”. Kot odgovor je dobil, da “policija nima pravne podlage za ukrepanje”, ker naj bi “svoboda izražanja” veljala tako za udeležence shoda, kot za provokatorje.

Primčeve besede dokazuje tudi videoposnetek, v katerem vidimo povsem nemo in impotentno opazovanje policije, ki ni želela posredovati pri očitnem motenju prijavljenega (!) shoda od provokatorjev.

Vir: YouTube

Vir: YouTube

Vir: YouTube

Kot vidimo, je onkraj razumnega dvoma, da je policija na teh dveh dogodkih pri posredovanjih uporabila dvojna merila. Vprašanje je, zakaj do tega prihaja.

Prva možnost je, da gre za boj med “našisti” in “janšisti”, pri katerem se policija očitno postavlja na stran “našistov” in desničarje obravnava kot sovražnike sistema. Druga možnost je, da gre za uklanjanje volji drhali, kjer je policija pozabila na pravne postopke in prioritizira svoje lastno ugodje (torej, da drhal ni jezna in da policisti nimajo problemov z njimi), pred vladavino prava.

V vsakem primeru je potrebno pristranskost policije najstrožje sankcionirati.

Spodaj si lahko ogledamo delovanje policije ob stiku z antifa provokatorji na prijavljenem Pohodu za življenje:

In delovanje policije ob stiku z domoljubnimi provokatorji na alternativni proslavi dneva državnosti: