Connect with us

Novice

[Napoved] Predsednik vlade Janez Janša na delovnem obisku na Poljskem

Published

on

Predsednik vlade Janez Janša se bo v četrtek, 22. aprila 2021 mudil na delovnem obisku na Poljskem.

Namen obiska je krepitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državama ter izmenjava mnenj in stališč o aktualnih evropskih zadevah in zunanjepolitičnih temah, pri čemer bodo pogovori osredotočeni na bilateralno sodelovanje in prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU. Pogovori bodo potekali tudi o krepitvi sodelovanja v okviru regionalnih povezav, kot je pobuda Tri morja.
V okviru obiska se bo predsednik vlade sestal z gostiteljem, predsednikom Vlade Republike Poljske Mateuszem Morawieckim ter s predsednico poljskega parlamenta oziroma maršalko Sejma Republike Poljske Elżbieto Witek.

Odnosi med Slovenijo in Poljsko so dobri in prijateljski. Interes za krepitev dvostranskega sodelovanja se kaže na področjih transporta, logistike, energetike, notranjih zadev, obrambe, kulture, znanosti, do sodelovanja parlamentov in med mesti. S Poljsko med drugim dobro sodelujemo v pobudi Tri morja in v razširjenem formatu Višegrajske skupine.

Program obiska na Poljskem bo na voljo na spletni strani Kabineta predsednika vlade v prihodnjih dneh.

Uredništvo

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.