Connect with us

Novice

[Napoved] Predsednik vlade Janez Janša na delovnem obisku v Franciji

Published

on

Predsednik vlade Janez Janša se bo na povabilo predsednika Francoske republike Emmanuela Macrona jutri, v četrtek, 29. aprila 2021 mudil v Parizu na delovnem obisku. Obisk predstavlja pomemben doprinos k poglobitvi dialoga na najvišji politični ravni s Francosko republiko.

V pogovoru se bosta sogovornika dotaknila zaporednega predsedovanja Slovenije in Francije Svetu EU, spopadanja z epidemijo COVID-19, nadgradnjo političnega in gospodarskega sodelovanja med državama, položaja na Zahodnem Balkanu in ostalih aktualnih zunanjepolitičnih vprašanj.

Evropske teme in zaporedno predsedovanje obeh držav predstavljajo pomemben element uresničevanja strateškega partnerstva med državama, katerega letos praznujemo deseto obletnico. Pomemben povezovalni element zaporednih predsedovanja je tudi Konferenca o prihodnosti Evrope, za uspešno izvedbo katere si prizadevata obe državi.

Uredništvo

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.