Connect with us

Novice

[Napoved] Predsednik vlade Janez Janša se bo srečal z japonskim ministrom za zunanje zadeve

Published

on

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes, v petek, 30. aprila 2021, ob 11. uri srečal z japonskim ministrom za zunanje zadeve Toshimitsujem Motegijem, ki se bo v Sloveniji mudil na uradnem obisku. Obisk bo namenjen krepitvi prijateljskih odnosov med državama in poglobitvi političnega dialoga.

Osrednji temi pogovora bosta povezani z ekonomsko-političnim sodelovanjem med državama in varnostnimi izzivi v indopacifiški regiji. Sogovornika bosta spregovorila tudi o pandemiji COVID-19 in predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta.

Lokacija: Modri salon in soba 72, Gregorčičeva 20, Ljubljana.

Uredništvo

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.