Povežite se z nami

Novice

[Napoved] Predsednik Vlade Janez Janša se bo udeležil osrednje slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske

Objavljeno

dne

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes, v soboto, 15. maja 2021, ob 11. uri udeležil osrednje slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske.

Dan Slovenske vojske obeležujemo vsako leto 15. maja, Na ta dan leta 1991 so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, v dveh učnih centrih takratne Teritorialne obrambe. Skupaj 300 nabornikov je vojaški rok začelo služiti v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru in 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani. Dan Slovenske vojske je dan ohranjanja vrednot iz slovenske vojaške zgodovine, še posebno vrednot osamosvojitvenih prizadevanj. Na slovesnosti bo novemu generalu Slovenske vojske vročen generalski prstan, novemu brigadirju pa brigadirska sablja.

LOKACIJA: Izobraževalni center za zaščito in reševanje Ig, Zabrv 12, Ig.

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.

Nadaljujte z branjem
Komentarji

Komentarji

  1. ave94

    15. maja, 2021 ob 23:23

    Čestitam SLO vojski ob njenem prazniku!

Objavite odgovor

Za komentiranje se morate prijaviti.