Connect with us

Novice

Nepravilnosti na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki spada pod Kulturno ministrstvo Aste Vrečko. 3. Del – Nepravilnosti finančnega poslovanja – Domnenvne poslovne goljufije

Published

on

Po nam znanih informacijah so se na projektu 2TDK (Drugi tir) dogajale poslovne goljufije. CPA (Center za preventivno arheologijo) naj bi se (prek podjetja Er-Tac d.o.o.) z nekim podjetjem dogovoril za najem fizičnih delavcev za potrebe izvedbe projekta. Direktor tega podjetja naj bi se z enim od vodij raziskave CPA dogovoril, da bo kot vodja raziskave podpisal dokument, v katerem je število najetih delavcev višje, kot je bilo dejansko število. Ko je en dan omenjenega vodjo nadomeščala druga zaposlena s CPA, naj ne bi želela podpisati dokumenta z domnevno lažnimi podatki in naj bi bila zato deležna groženj s strani podjetja z delavci. Vodstvo je bilo o dogajanju obveščeno, vendar je zadeva potihnila in sankcij ni bilo. Nepravilnosti so se več let redno dogajale tudi na oddelku CPA za poizkopavalno analizo na Ptuju. Vodja oddelka je, kljub opozorilom vodstvu s strani zaposlenih, več let izvajala mobing in neuspešno vodila oddelek do te mere, da je celo vodstvo CPA spregledalo nepravilnosti in je zaposlena ”iz osebnih razlogov” sestopila z mesta vodje, vendar ni bila nadalje sankcionirana.

Prvi del: Nepravilnosti na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki spada pod Kulturno ministrstvo Aste Vrečko. 1. Del – Nepravilnosti finančnega poslovanja – Tržni del – NTA | Nacionalna Tiskovna Agencija (nacionalnata.si)

Drugi del: Nepravilnosti na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki spada pod Kulturno ministrstvo Aste Vrečko. 2. Del – Nepravilnosti finančnega poslovanja – Digitalizacija in transparentnost – NTA | Nacionalna Tiskovna Agencija (nacionalnata.si)