Connect with us

Slovenija

Nezaslišano! Policija se izogiba soočenja na sodišču z nedolžnimi Rumenimi jopiči. Vabljenega policista že drugič ni bilo na obravnavo!

Published

on

Na Nacionalni tiskovni agenciji ekskluzivno poročamo o sodnem procesu v zadevi nezakonita aretacija Rumenih jopičev. Prva obravnava enega izmed ilegalno pridržanih domoljubov je bila razpisana za 14.12.2022. Narok takrat ni bil opravljen, saj se ga policist kot vabljena priča ni udeležil. Še več, svojega izostanka sploh ni opravičil, posledično je bil narok po štirih minutah zaključen.

Za sredo, 1.3.2023, je bila že drugič razpisana obravnava na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Praksa policista Davida Furmana ostaja enaka – naroka se kot vabljena priča sploh ni udeležil. Enako kot v prvem poizkusu, je bila obravnava končana po pičlih štirih minutah, sodna saga pa se očitno nadaljuje.

Nesprejemljivo je, da se policist, ki predstavlja izvršno vejo oblasti, izogiba obravnavi na sodišču, ki predstavlja sodno vejo oblasti.

POVZETEK ZGODBE GLEDE NEZAKONITIH ARETACIJ

Vseh trinajst nestrokovno priprtih Rumenih jopičev je prejelo plačilne naloge v višini dobrih 400 evrov, katere Jopiči ne želijo poravnati, saj so prepričani, da niso storili nič nezakonitega, policijsko obrazložitev JRM-jev pa so označili za laži in farse.

Rumeni jopiči so se odločili, da bodo svojo pravico in resnico izbojevali na pravni način. Pred časom so preko svoje odvetnice Monike Poje oddali 13 zahtevkov za sodno varstvo, zadeva je bila predana na MNZ, kasneje pa na Okrajno sodišče.

Ker so odvetniške storitve in stroški sodišč v Sloveniji dragi, Rumeni jopiči na socialnih omrežjih vse podpornike prosijo za finančno podporo, ki bo namenjena boju proti drugorazrednosti.

Rumeni jopiči zagotavljajo, da bodo svojo pravico dokazali, za to pa bodo uporabili vsa pravna sredstva, ki so jim na voljo.

Podprimo 13 borcev Rumenih jopičev, ki so se zoperstavili 9000 politkolesarjem na Prešernovem trgu. To ni boj za 13 fantov, ampak boj za končanje drugorazrednosti pred zakonom v Sloveniji.

Prostovoljne prispevke lahko donirate na spodnje podatke:

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana