Connect with us

Kolumne

Nikoli več komunizma!

Published

on

26. decembra Slovenci obeležujemo Dan samostojnosti in enotnosti. Pred 31imi leti je bil namreč na ta dan objavljen izid plebiscita o samostojnosti, na katerem se je kar 95 odstotkov naših sonarodnjakov odločilo za samostojno Slovenijo. Takrat je naš narod složno rekel ne komunizmu in se odločil, da si bo sam krojil svojo usodo, sam izbral svojo pot v prihodnost. To so bili svetli dnevi ponovnega prebujanja naše identitete, narodne zavesti ter želje slovenskega naroda po samoodločanju. Dovolj je bilo internacionalizma, dovolj je bilo tega, da drugi odločajo o naši usodi, Slovenci niso hoteli bili več le eden izmed mnogih narodov v neki umetno ustvarjeni komunistični tvorbi, temveč so ponosno stali, samostojno in trdno odločeni, da na tej zemlji tujci ne bodo več vladarji.

Vendar pa so se nad našo domovino kmalu zopet začeli zgrinjati temni oblaki, saj so se na mnogih položajih naše mlade države znašli stari komunisti, ki so, čeprav so si nadeli masko demokracije, ostali zvesti temeljnim idejam marksistične doktrine in internacionalizma. Ta preobrazba za njih verjetno niti ni bila tako težka saj konec koncev tako marksizem kot tudi liberalna demokracija stojita na podobnih načelih enakosti ali istosti vseh ljudi in stremita k nekakšnem multikulturnem raju na zemlji, kjer bo združeno človeštvo živelo v harmoniji. Zanikanje pomembnosti etnije in rase je značilno za obe ideologiji.

Tako so v naši podalpski deželi stare rdeče strukture preživele pod masko liberalne demokracije, danes pa je naš narod znova razdvojen. Komunistični zločinci še vedno veljajo za heroje, sodobna levica pa, tako kot njeni predhodniki, zahteva, da se vsi podredijo njenim ideološkim pogledom, in napada drugače misleče. Rdečo zvezdo, pod katero so zveri v človeških podobah klale Slovence, nekateri razglašujejo za simbol svobode in pravičnosti, naš narod pa se še vedno ni otresel komunistične mitologije. Zato ob Dnevu samostojnosti in enotnosti naši aktivisti jasno sporočajo: »Nikoli več komunizma!«.

Prispevek je bil prvotno objavljen na: https://tradicijaprotitiraniji.org/2021/12/26/nase-sporocilo-ob-dnevu-samostojnosti-in-enotnosti-nikoli-vec-komunizma/.