Connect with us

Novice

NTA je dolgoročni projekt pluralizacije medijske krajine v Sloveniji. Predstavljamo vam novega odgovornega urednika in nov studio.

Published

on

Zgodba Nacionalne tiskovne agencije se je začela v začetku leta 2021, ko je skupina zanesenjakov vzpostavila spletni portal neodvisnega medija v službi domovine. Začetni meseci so bili turbulentni, vdrli so nam v spletni portal, čez nekaj dni pa smo imeli že novega – sedanjega, še boljšega od prvotnega. Šestkrat nam je Twitter izbrisal (ne blokiral, ampak dobesedno odstranil) uporabniški profil. V začetku aprila 2021 smo poslovanje Nacionalne tiskovne agencije iz prejšnjega poslovnega subjekta prenesli na Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot. Pred nekaj tedni se je poslovil odgovorni urednik Aleš Ernecl in zamenjal ga je Urban Purgar.

Torej, pestro je dogajanje na Nacionalni tiskovni agenciji, a bistvo je, da nismo obupali. Projekt NTA-ja ni muha enodnevnica, niti ni podjetniška ideja z željo po hitremu zaslužku. NTA je dolgoročni projekt za pluralizacijo medijske krajine v Sloveniji. Vztrajali bomo dokler bo to potrebno, da končno uravnotežimo medijsko sliko v naši domovini. Imamo odlične kolumniste in ekipo na terenu NTA PRESS.

Prvi glavni in odgovorni urednik NTA-ja je bil Aleš Ernecl. Za njegovo delo se mu zahvaljujemo in mu želimo veliko sreče na njegovi nadaljnji poti. Po Erneclovem odhodu pa je uredniško politiko Nacionalne tiskovne agencije prevzel Urban Purgar. Urban je rojen 24. januarja 1990 v Ljubljani, trenutno pa živi in dela v okolici Ljubljane. Purgar ima poleg glavnega urednika NTA tudi funkcijo predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ki je pridobil status nevladne organizacije v javnem interesu. Urban poleg urednikovanja opravlja tudi delo novinarja na terenu, njegova rubrika pa se imenuje Protesti z Urbanom.

V jeseni na NTA prihaja novi studio. Kot zanimivost prilagamo 1 sliko, več pa bo znanega po poletnih dopustih.