Connect with us

Slovenija

Objavljamo odgovor Radia Študent na naš članek

Published

on

V uredništvo smo prejeli pismo iz Radia Študent, ki je bilo reakcija na naš članek o njihovem zaposlovanju. Zdi se nam korektno, da njihov pogled na stvari objavimo in si prisvajamo pravico, da ga ob kakšni drugi priložnosti, v kakšnem drugem članku, tudi sami kritično ocenimo.
Iz Radia so nam pisali, da Radio Študent ne zaposluje, ampak organizira avdicije za prostovoljno uvajanje in kasnejšo vključitev v delovni proces preko študentskega dela ali instrumenta avtorskih pogodb. Plačilo za tovrstno delo je približno tolikšno – pisec nam je navedel svoje lastne honorarje:
  • članek (kritika glasbenega albuma) cca. 3000-5000 znakov s presledki: 14,75€
  • enourna avtorska radijska oddaja: 10,02€ 4 urna glasbena oprema (playlista) za eter 8,70€.
Zaključili so, da naj to primerjamo s preostalo medijsko krajino in da naj izkažemo nekoli več razumevanja za ljudi, ki nekaj delajo iz ljubezni do medija.
Aleš Ernecl, glavni in odgovorni urednik

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. 12345

    17. marca, 2021 at 15:13

    Se pravi, da tudi na tem mediju izkoriščajo študente kot zastonj delovno silo. Čakam kakšno oddajo o tem vse večjem problemu.

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.