Connect with us

Novice

Obvestilo generalnega direktorja policije dr. Olaja glede nezakonite aretacije 13. Rumenih jopičev: “Vsebina poročila bo predstavljena v petek.”

Published

on

VIR: Facebook

Nezakonita aretacija trinajstih Rumenih jopičev še vedno buri duhove. Po več kot desetih dneh končno poročilo strokovnega nadzora na PU Ljubljana še vedno ni znano javnosti. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes na Twitterju zapisal, da se je s poročilom nadzora na PU Ljubljana podrobno seznanil. Dr. Olaj je v svojem čivku omenil še, da ima PU Ljubljana nekaj dni časa za morebitne pripombe.

Vsebina poročila bo javnosti predstavljena na novinarski konferenci v petek, 9.7.2021 ob 11:00 uri na Litostrojski ulici 54 v Ljubljani.

Novinar Nacionalne tiskovne agencija Urban je na socialnem omrežju Twitter zapisal, da od generalnega direktorja policije zahteva 3 stvari:

1.) Odpoved pogodbe osebi, ki je izdala ukaz za nezakonito pridržanje
2.) Disciplinske postopke za vse vpletene policiste
3.) Uradno opravičilo policije in policijskega sindikata

Kot so Rumeni jopiči že zapisali v javnosti, so v zakonskem roku oddali zahtevo za sodno varstvo glede nazakonitih aretacij 13. domoljubov. V svojih sporočilih za javnost so t.i. “biseri” obelodanili tudi to, da bodo zahtevali odškodninske zahtevke za nezakonito pridržanje in neupravičeno povečano uporabo prisilnih sredstev.