Connect with us

Novice

Odziv Društva za promocijo tradicionalnih vrednot glede napovedi po odvzemu statusa NVO v javnem interesu: “Odvzem statusa po zakoniti poti ni možen.”

Published

on

V predvolilnih soočenjih sta predsednik stranke Gibanje Svoboda dr. Robert Golob in njegova namestnica Urška Klakočar Zupančič večkrat napovedala, da bo nova oblast Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot odvzela status NVO v javnem interesu. V društvu smo se na te diktatorske napovedi dolžni odzvati.

Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot izpolnjuje vse zakonske pogoje, ki so določeni za pridobitev statusa NVO v javnem interesu. Status je bil podeljen po zakonitem postopku pred neodvisno komisijo Ministrstva za kulturo. Ministrstvo nima orodja glede vsebinske presoje vloge, ampak presoja le tehnične pogoje. Če društvo izpolnjuje določene tehnične pogoje, Ministrstvo za kulturo nima zakonske podlage, da status javnega interesa ne podeli. V kolikor nam bo Ministrstvo za kulturo odvzelo status NVO, bo ta postopek protizakonit, kar bomo z lahkoto dokazali na Upravnem sodišču. Naše trditve podpira tudi direktor CNVOS Goran Forbici, ki je že večkrat poudaril, da naše društvo izpolnjuje vse zakonsko predpisane pogoje za status NVO v javnem interesu.