Connect with us

Novice

Odziv glavnega urednika Nacionalne tiskovne agencije Urbana Purgarja na novinarske zmazke v Večeru

Published

on

Večer že od samega začetka želi škodovati Nacionalni tiskovni agenciji. V svojih člankih nas blatijo, govorijo da se “predstavljamo za novinarje”, pa čeprav smo zakoniti in uradni medijski portal, ki deluje skladno s slovensko medijsko zakonodajo. Danes je Večer spet pisal neke novinarske zmazke o naši agenciji, ter o domnevni “počasni obravnavi medijskega inšpektorata” glede našega nadzora.

Na Večerov članek se je odzval glavni urednik Nacionalne tiskovne agencije Urban Purgar, ki je na Twiterju zapisal, da mi nismo “navadni novinarčki”, ampak to naj bi na Večeru že morali vedeti. Od Urbanovega prevzema NTA-ja naprej, je naš medij v postopku vpisa v razvid medijev. Delujemo v skladu s slovensko zakonodajo. Postopek vpisa naše agencije v razvid medijev se je časovno podaljšal zaradi Večerovih novinarjev in njihovim podobnim kvazi borcem za svobodo govora, ki vršijo formalne in neformalne pritiske na Kulturno ministrstvo, v upanju, da našo prošnjo za razvid medijev zavrnejo. Zaradi enakih razlogov, se je časovno podaljšalo tudi delo inšpektorata za medije glede prijave v povezavi z našo agencijo. Na inšpektoratu ne najdejo nikakršnih nepravilnosti, postopek pa še vedno ni zaključen.

Za provladni medij razglasite vsak medij, ki ni pod lastništvom vašega novega šega Odlazka in ostalih medijskih tajkunov. Vsak ki si je objektivno in vsebinsko ogledal naš medij, mu je lahko jasno, da delujemo pluralno. Pišemo samo in izključno resnico in se ne oziramo na simpatije političnih strank – za razliko vas v Večeru. V zadnjem času je bilo na našem mediju objavljenih nekaj nestrinjanj predvsem z ministrom Logarjem, kar pomeni, da pri nas ni tabu tem.

Večer je klasični fake news mainstream medij.