Connect with us

Slovenija

Odziv mag. Branka Grimsa na nezakonito pridržanje Rumenih jopičev: “Oba shoda sta bila neprijavljena, edini ki so na posnetkih grozili z nasiljem so bili levičarji pod vodstvom g. Jenulla.”

Published

on

Odzivi glede nezakonitega pridržanja Rumenih jopičev se že 2 dni vrtijo po družbenih omrežjih. Danes se je na pretresljiv in škandalozen dogodek odzval tudi poslanec SDS, Predsednik Odbora na notranjo politiko v DZ RS in bivši predsednik KNOVS-a mag. Branko Grims. Njegovo sporočilo na Facebooku objavljamo nelektorirano:

“V zvezi s policijsko aretacijo Rumenih jopičev je moje mnenje, da je nedopustna uporaba dvojnih meril. Oba shoda sta bila neprijavljena, edini, ki so po posnetkih grozili z nasiljem – ter že tudi dokazali, da so ga pripravljeni uporabiti! – so bili levičarji pod vodstvom g. Jenulla. Torej bi vseh dosegljivih podatkih morala Policija ukrepati kvečjemu proti Jenullu in njegovim. Vsako nasilje je nedopustno! In ker gre pri Jenullu in preostalih tam prisotnih levičarjih za (anarhistične…) osebe, ki so načrtno motile celo minuto molka za padle v Vojni za Slovenijo, to še toliko bolj bode v oči!

Če je Policija ocenila, da obstaja resna nevarnost za Rumene jopiče, bi lahko na osnovi zakonskih pooblastil preprosto zahtevala, da takoj odidejo drugam. Aretacija, vklepanje in večurno pridržanje na osnovi groženj Jenulla in drugih levičarjev pa je po mojem mnenju glede na meni v tem času dosegljive podatke očitna strokovna napaka in po mojem mnenju tudi očitno pretirana uporaba sile. Protest proti očitnim dvojnim merilom sem izrazil takoj, ko sem za dogodek izvedel. Notranji nadzor že poteka in pričakujem, da bo opravljen korektno, dosledno ter v celoti. Samo na taki osnovi bo mogoče dokončno ugotoviti ter oceniti vse dogajanje in – odgovornost!”