Connect with us

Novice

Paypal je blokiral NVO v javnem interesu Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot! Odločitev je dokončna, možnosti za pritožbo ni.

Published

on

Danes je Paypal blokiral možnost nakazil in donacij na Nevladno organizacijo v javnem interesu Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot. Odločitev je Paypal sprejel enostransko in dokočno, možnosti za pritožbo pa ni. Uradni razlog za blokado je bil “high risk bahaviour”, karkoli naj bi že to pomenilo…

Poteza Paypala ni nova, saj je že pred leti blokiral vse Paypal račune identitarnim gibanjem po Evropi. Je pa to dejanje novost za Slovenijo.

Na dogodek se je odzval tudi član stalne ekipe NTA Tomaš Štih, ki je na Twitterju čivknil, da je to organiziran pregon drugače mislečih, koordiniran iz Slovenije. Pri tem pa je še dodal: “Ljudje, ki se ne bojijo za svoje vrednote, ampak v zavetju teme sabotirajo trud drugih ljudi, so resnična nevarnost za našo svobodo in demokracijo.”

Odzval pa se je tudi glavni in odgovorni urednik NTA Urban Purgar, ki je čivknil, da nas Paypal še zdaleč ne bo uničil. Pri tem Urban poudarja, da Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot še vedno sprejema prostovoljne prispevke na TRR društva.