Connect with us

Slovenija

Peklenski teror romske otročadi na OŠ Šentjernej – nadaljevanje ekskluzivne zgodbe na NTA! Inšpektorat RS za šolstvo bo po uradni dolžnosti začel s postopkom izrednega nadzora!

Published

on

Kaj se dogaja na Osnovni šoli Šenternej? Na Nacionalni tiskovni agenciji smo že ekskluzivno poročali o nasilju dela mlajših romskih otrok nad svojimi sovrstniki. Inšpektorat za šolstvo in šport je na vprašanja medija Prava.si odgovoril, da bodo uvedli postopek izrednega nadzora na šoli!

Na spletni strani NTA smo predstavili grozljiva dejstva, ki jih izvajajo nekateri mlajši romski učenci nad svojim sovrstniki. Medij Prava.si je za pojasnila povprašal tako vodstvo šole kot Inšpektorat za šolstvo in šport o problematiki na Osnovni šoli Šenternej. Vse kaže, da se ravnatelj OŠ Šenternej Aljoša Šip in vodstvo šole dobesedno požvižga na problematiko, ki razhaja na šoli. Veliko bolj se resnosti situacije zavedajo na Inšpektoratu za šolstvo in šport, ki so nam odgovorili, da bodo zaradi predstavljene problematike naredili na Osnovni šoli Šenternej po uradni dolžnosti uvedli postopek izrednega inšpekcijskega nadzora šole!

Na spletni strani medija NTA smo o tej problematiki že poročali.

 Naslovnica NTA, ki je ekskluzivno razkril problematiko na Osnovni šoli Šenternej. (Foto: Posnetek zaslona- NTA)  Naslovnica NTA, ki je ekskluzivno razkril problematiko na Osnovni šoli Šenternej. (Foto: Posnetek zaslona- NTA)

Del mlajših nasilnih romskih učencev tiščali glavo učencu v WC in spuščali vodo, drugemu čez glavo potegnili pvc vrečko, tretjemu tiščali nož na predel vratu, deklici razrezali oblačila !!! 

Tako jim je eden izmed staršev zaupal, da se na osnovni šoli izvaja teror  nad večino drugi učencev. V enem izmed tretjih razredov so imeli trojico romskih otrok, ki je enemu učencu tiščala glavo v WC in spuščali vodo smo razkrili na NTA.

A to še ni vse. Spet drugemu učencu so čez glavo potegnili pvc vrečko in ga za zabavo dušili. Tretjemu so tiščali nož na predel vratu!!!

Enako se jim zdi zabavno porivanje učencev po stopnicah. Vendar bi se naj skupina mlajših romskih razgrajačev celo domislila, da so nekatere učence celo poskusili s porivanjem učencev skozi okno, a na srečo neuspešno.

Vse kaže, da se je skupina romskih razgrajačev spravila na eno izmed učenk. Kot pišemo na NTA pa so deklici razrezali oblačila! “Otroci so pod tako velikim stresom in strahom, da staršem za dogajanje v šoli ne upajo povedati, dokler to ne pride tako daleč, da ga starši opazijo sami na podlagi drugačnega vedenja njihovih otrok,” pišemo še na NTA.

Na problematiko se je že odzval poslanec Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je na družbenem omrežju Facebook objavil sledeče:

Vodstvo šole molči, na inšpektoratu za šolstvo in šport so po razkritjih medija NTA obljubili, da bodo po uradni dolžnosti uvedli postopek izrednega inšpekcijskega nadzora šole!

Medij Prava.si je vprašanja o problematiki na Osnovni šoli Šenternej poslal tako vodstvu šole in na Inšpektorat za šolstvo in šport. Ravnatelj šole Aljoša Šip oz. vodstvo šole se na njihova vprašanja niso odzvali in se požvižgajo na to, kar se dogaja na njihovi šoli.

 Ravnatelj šole OŠ Šenternej Aljoša Šip ne odgovarja na naša vprašanja o problematiki, ki se dogaja na njegovi šoli. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Ravnatelj šole OŠ Šenternej Aljoša Šip ne odgovarja na naša vprašanja o problematiki, ki se dogaja na njegovi šoli. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

S problematiko na Osnovni šoli Šenternej smo soočili tudi Inšpektoriat za šolstvo in šport. Na Inšpektoratu za šolstvo in šport opravljajo inšpekcijske nadzore nad izvajanjem zakonov, drugih predpisov in aktov, ki urejajo opravljanje vzgoje in izobraževanja v vrtcih, osnovnih šolah, glasbenih šolah, srednjih poklicnih šolah, srednjih tehniških in strokovnih šolah, gimnazijah, višjih strokovnih šolah, zavodih za izobraževanje in usposabljanje otrok ter mladostnikov s posebnimi potrebami, organizacijah za izobraževanje odraslih in pri zasebnikih, ki izobražujejo po javno veljavnih programih.

Na predstavitev problematike na OŠ Šenternej so nam odgovorni odgovorili sledeče:

“Inšpektorat RS za šolstvo in šport ni prejel  pobude, ki bi opisovala dogodke v Osnovni šoli Šentjernej. Pojasnjujemo pa, da bomo zaradi preverjanja ravnanj šole ob zaznavi domnevnega medvrstniškega nasilja v šoli in preverbe vzgojnega delovanja in ukrepanja šole, po uradni dolžnosti uvedli postopek izrednega inšpekcijskega nadzora šole.”

Vse kaže, da se po predstavitvi problematike s strani našega medija bodo inšpektorji Inšepktoriata šolstvo in šport resno vzeli razkritje tako NTA kot Prava in z izrednim nadzorom na OŠ Šenternej ugotovili, kaj se resnično dogaja. Ja pa to tudi dokaz, da lahko majhni slovenski mediji dosežejo, da se problematika končno prične reševat!

 Odgovor Inšpektorata za šolstvo in šport, da bodo sprožili postopek izrednega nadzora v Osnovni šoli Šenternej.
Odgovor Inšpektorata za šolstvo in šport, da bodo sprožili postopek izrednega inšekcijsekga nadzora v Osnovni šoli Šenternej.

Luka Perš

Članek je bil prvotno objavljen na: https://prava.si/post/608113/peklenski-teror-romske-otrocadi-na-os-sentjernej.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

 1. Marija+Fortić

  7. novembra, 2021 at 12:34

  To se na Dolenjskem dogaja že dexetletja da romi terorizijajk Dolence.Kdo jih podpira nisem uspela ugotoviti.
  Mojo hčerko so prvi dan šole v Sodražici okradli,da je prišla domov bosa in brez gornjega oblačila in torbe.
  Ker pa sem naredila veliko galamo,so potem počasi nastavljalj stvzri nazaj.
  Ja bila sem nova na dolenjskem in Stajerka,teh se pa romi ,vsaj so se malo bojijo.
  Kdo jih ščiti in jim daje potuho,da imajo take probleme z njimi.V solah rome celo postavljajo pred domačine To je dokazano,zakaj ne vem.Mene osebno so se romi bali,ker tudi na Fravni gori v domu z njimi nisem imela problema,kot pred mano skrbniki.Tako je to,pri nas.Pozdrav

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.