Connect with us

Novice

Podpornik terorističnega Hamasa in propadli novinar RTVS si je prislužil prav poseben spomin: njegovo ime na granati!

Published

on

Foto: Twitter

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV.si)

Podpornik terorističnega Hamasa in nekdanji novinar RTVS Erik Valenčič si je prislužil prav poseben spominek: Azovski bataljon je na granato napisal njegovo ime in jo poslal nad Ruse. Zaenkrat ni jasno, iz kakšnih razlogov si je prislužil to častno gesto. 

Novinar Mladine Erik Valenčič je v javnosti najbolj poznan kot podpornik terorističnega Hamasa, ki rad obiskuje vojna žarišča. Nekoč se je celo pohvalil, da je imel priložnost izstreliti raketo na tri džihadiste (člane Islamske države). Obenem je potožil, da za svoje ravnanje ni bil nagrajenJanez Janša ga je pred leti celo označil za “potencialnega terorista”. Tukaj.

Znan je tudi po podpori pokojnemu diktatorju Sadamu Huseinu in prijateljevanju s pripadniki skrajne levice, denimo Svetlano Makarovič in Violeto Tomić. Prav tako rad pozira z orožjem in izvaja še druge populistične eskapade. Slovi tudi kot velik borec proti neonacistom (čeprav se občasno z njimi tudi podruži). Med drugim naj bi tudi “narisal najnatančnejši zemljevid neonacizma na naših tleh”. Je pa od neonacistov verjetno prevzel antisemitske težnje, zaradi katerih ga ima na piki Judovska skupnost v Sloveniji.

Njegov izrazit antisemitizem naj bi Judje spremljali že 15 let, vse od časa, ko je še deloval za javno RTVS. Kot levičarski aktivist je že potoval na območje Gaze. Več tukaj. V zadnjem letu pa se je podal tudi na vojna območja Ukrajine, Azov bataljon pa mu je celo posvetil eno svojih granat, preden jo je poslal nad Ruse. S kakšnim dejanjem si je to čast prislužil, zaenkrat ostaja neznanka. Bataljon Azov med slovenskimi rusofilnimi levičarji sicer velja za neonacistično organizacijo, Valenčič pa je levici močno zameril …

Granate.

Članek je bil prvotno objavljen na Demokracija.si: https://demokracija.si/tujina/bataljon-azov-je-na-granato-napisal-ime-slovenskega-podpornika-terorizma-in-jo-poslal-nad-ruse/