Connect with us

Novice

Predsednik NVO-ja Urban Purgar podal Kazensko ovadbo zoper Teo Jarc in Jašo Jenulla zaradi tatvine in pozivov k nasilju!

Published

on

Predsednik Nevladne organizacije v javnem interesu Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urban Purgar je zaskrbljen nad stanjem demokracije in policijske represije v Sloveniji. Danes je na Policijski postaji Vič podal Kazensko ovadbo zoper Teo Jarc in Jašo Jenulla. Kazensko ovadbo objavljamo v celoti.

“Dne 25.6.2021 okoli 19:00 ure sem bil s prijatelji na Prešernovem trgu, kjer so prijatelji v znak protesta razvili transparent dolžine 10m, širine 2m, z napisom: Domoljubju pravite fašizem, s tem zagovarjate svoj komunizem”, ko je policija posredovala pri protestih, je v tem trenutku do prijateljev, ki so držali moj transparent pristopila Tea Jarc (Predsednica sindikata mladi plus) in jim s silo telesa iztrgala transparent ob pomoči drugih njej mislečih oseb ter ga odnesla neznano kam. To dogajanje sem opazoval iz neposredne bližine in jo nato preko družbenega omrežja Twitter večkrat pozval, da naj mi vrne transparent, drugače jo bom kazensko ovadil. Tea Jarc mi je nato po pozivu, kot sem opazil včeraj okoli 21:00 ure blokirala, kot tudi ni odgovarjala na moje zahteve. Zato zoper njo podajam prijavo za kaznivo dejanje tatvine transparenta v vrednosti 100 eur.  Prav tako je bil na Prešernovem trgu Jaša Jenull (neuradni vodja/organizator neprijavljenih petkovih protestov), ki pa je najprej prišel med našo skupino “Rumeni jopiči” in nam vsem ustno grozil, “da naj se umaknemo s Prešernovega spomenika, drugače nas bodo umaknili oni” (njegova skupina). Po tem pozivu je množica protestnikov, katerih je on vodja, postala nasilna na način, da so nas odrivali, trgali iz rok transparent, nas pljuvali, verbalno grozili z besedami “smrt fašistom, naci crkn, še premal smo vas; itd”. Nadalje je Jaša Jenull nadaljeval z zahtevo po naši odstranitvi po mikrofonu, potem je med prvim pozivanjem Jaše, da se odstranimo in nasilnim obnašanjem množice, med nas vstopila policija in naredila kordon, zato je Jaša nadaljeval po mikrofonu. Zaradi tega nas je predvidevam odstranila policija; po mojem mnenju povsem nezakonito. Zaradi groženj Jaše Jenulla sem se počutil ogroženega, predvsem zato ker je na njegove pozive odreagirala množica. Zaradi tega zoper Jašo Jenulla podajam predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje. Seznanjen sem s pravicami in želim biti seznanjen o zaključku preiskave. Drugega ne vem povedati.”