Connect with us

Novice

Pregled leta 2022. Inšpekcijski nadzor, ovadba na državno tožilstvo, vpis v razvid medijev. Novi kolumnist Zvjezdan Radonjić. NTA TV z dr. Patrom Gržanom.

Published

on

Pri Nacionalni tiskovni agenciji je bilo leto 2022 izredno pestro, v tem članku pa objavljamo ključne zadeve, ki so se nam dogajale.

11.3.2022 je bil zaključen že drugi postopek s strani Inšpektorata RS za kulturo in medije

S strani Inšpektorata RS za kulturo in medije smo prejeli Sklep, da se postopek inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem določb ZMed ustavi. Inšpektorat je v procesu postopka od Ministrstva za kulturo prejel dokumentacijo, da je Nacionalna tiskovna agencija v postopku vpisa v razvid medijev, s tem pa izpolnjujemo vse zakonske pogoje, da uradno delujemo kot medij. Inšpekcijski nadzor se je pričel zaradi anonimne prijave, z dnem 11.3.2022 pa je postopek ustavljen.

Nacionalna tiskovna agencija, prav tako pa tudi njen izdajatelj – Društvo za promocijo tradicionalnih vrednost, delujeta skladno z zakonodajo in ustavo RS. Poskušali so nas ustaviti z dvema inšpekcijskima postopkoma, preko državnega tožilstva so nam želeli zapreti društvo, komisija DZ RS nam je poskušala odvzeti status javnega interesa. Vsi postopki so se končali v našo prid.

12.5.2022 je bila Nacionalna tiskovna agencija vpisana v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo

Po več kot treh mesecih nezakonitega zavlačevanja Ministrstva za kulturo, smo bili 12.5.2022 vpisani v razvid medijev pod zaporedno številko 2501.

9.6.2022 se naši stalni ekipi kot redni kolumnist pridruži nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić

20.9.2022 odmevna oddaja v sodelovanju z Ano Zagožen in dr. Patrom Karlom Gržanom: EKSKLUZIVNO NA NTA! Oddaja Ana Zagožen in dr. Pater Karel Gržan – NTA | Nacionalna Tiskovna Agencija (nacionalnata.si)

Najbolj brani članki v letu 2022:
1.) Ekskluzivno! Prvi objavljamo zamolčano resnico o aferi Fotopub. Nika Kovač je zlorabljene punce prepričevala, da ime spolnega predatorja Smodeja ne izdajo javnosti?! – NTA | Nacionalna Tiskovna Agencija (nacionalnata.si)
2.) Ekskuzivno! Danes zvečer pred Parlament pubom v centru Ljubljane temnopolti moški zabodel dekle. Na NTA poročamo, o čemer ostali molčijo! – NTA | Nacionalna Tiskovna Agencija (nacionalnata.si)

Tudi v letu 2023 bomo sledili našim osnovnim ciljem, ki pa so borba za resnico, pravico, ter pluralizacijo slovenske medijske krajine.

Uredništvo NTA