Connect with us

Novice

Prigo d.o.o. zavrača neresnične navedbe, ki so vsebovane v članku z naslovom: “Uradni Mercedes Benz servis Prigo d.o.o. lokalnemu prevozniku zasegel avtomobil, kljub odobritvi popravila s strani zavarovalnice.”

Published

on

Uradni Mercedes Benz servis Prigo d.o.o. odgovarja na neresnične in žaljive navedbe v članku, ki je bil objavljen dne 14.8.2021 na spletni strani www.nacionalnata.si. Družba Prigo d.o.o. lokalnemu prevozniku ni zasegla avtomobila, prav tako od njega ni zahtevala plačila v gotovini. Vse navedbe v zvezi s tem so neresnične, žaljive in so povzročile družbi Prigo d.o.o. poslovno škodo.

Lokalni prevoznik oziroma naročnik popravila vozila dne 13.8.2021 po vozilo ni prišel, niti osebno niti ni za prevzem vozila pooblastil tretjo osebo, čeprav je bil o dejstvu, da je vozilo pripravljeno za prevzem in o pogojih prevzema že predhodno seznanjen in obveščen s strani družbe Prigo d.o.o. Po vozilo je prišla fizična oseba, ki je zahtevala od družbe Prigo d.o.o., naj ji vozilo izroči. Oseba se ni niti predstavila niti ni imela s seboj nikakršnega pooblastila, kaj šele notarsko overjenega pooblastila s strani naročnika popravila, na podlagi katerega bi družba Prigo d.o.o. lahko vsaj preverila, da gre s strani naročnika pooblaščeno osebo za prevzem vozila, ki lahko v njegovem imenu tudi podpiše odstopno izjavo, in prevzame vozilo ter plača DDV. Za prevzem vozila je potrebno osebno podpisati odstopno izjavo, zato prevzem vozila lahko opravi le oseba, ki je lastnica oziroma uporabnica vozila, in se v zvezi s tem identificira tudi z dokumenti, ki so podlaga za identifikacijo. To lahko stori tudi tretja oseba, če ima za to ustrezna pisna pooblastila, ki zadostijo tem pogojem.

V konkretnem primeru temu ni bilo zadoščeno. Lastnik oziroma uporabnik vozila, ki naj bi tretjo osebo poslal po prevzem, ni bil niti dosegljiv kljub večkratnim poskusom družbe Prigo d.o.o., da z njim vzpostavi stik vsaj po telefonu. Njegova številka je bila nedosegljiva (naročnik popravila naj bi se po navedbah osebe, ki naj bi vozilo prevzela, nahajal na letnem dopustu v Črni gori).

Družba Prigo d.o.o. ni nikoli zahtevala, da oseba, ki je prišla dne 13.8.2021 po vozilo, plača v gotovini znesek računa za opravljene storitve. Tu gre za povsem lažne navedbe. Da je navedena trditev lažna oziroma neresnična, izhaja že iz dejstva, da družba Prigo d.o.o. glede na svoj način poslovanja ne more sprejemati gotovinskih plačil nad 5.000 EUR, znesek, v konkretnem primeru pa je znašal nad 12.000 EUR. Očitno je, da je prišlo do nesporazuma in napačnega razumevanja celotne situacije na strani lokalnega prevoznika oziroma osebe, ki naj bi prevzela vozilo, ki pa je povzročila družbi Prigo d.o.o. poslovno škodo.

Razlogi za neprevzem vozila so bili na podlagi zgoraj navedenih dejstev in okoliščin izključno na strani lokalnega prevoznika oziroma naročnika popravila in nikakor ne na strani družbe Prigo d.o.o. kot je bilo to napačno prikazano v članku. Navedbe v članku so bile objavljene ne da bi bila njihova resničnost še pred objavo preverjena pri družbi Prigo d.o.o., zato je zaradi objavljenih neresničnih navedb družbi Prigo d.o.o. neutemeljeno nastala škoda na poslovnem ugledu. V petek, dne 20.8.2021, je lokalni prevoznik izpolnil vse pogoje za prevzem vozila in vozilo tudi prevzel. Zaradi navedenega družba Prigo d.o.o od uredništva Nacionalne tiskovne agencije utemeljeno pričakuje tudi pisno opravičilo.

V Nacionalni tiskovni agenciji se družbi Prigo d.o.o. opravičujemo za objavljene neresnične navedbe.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.