Connect with us

Novice

Program Slovenske nacionalne stranke z Jožetom Bregarjem na čelu za občino Domžale.

Published

on

PROGRAM SLOVENSKE NACIONALNE STRANKE in PRIZADEVANJE NA OBMOČJU OBČINE DOMŽALE kot ENO GLAVNIH TOČK PA TOČKA ŠTEVILKA 2.

1).BOLJ ŽIVAHNO IN DINAMIČNO MESTNO JEDRO
Nujna izgradnja mestnega trga (domžalske fontane) v centru Domžal in oblikovanje novega mestnega središča. Glede na dolgo in lepo zgodovino si naše mesto zasluži izgradnjo urbanega trga, ki bo bogatil urbani značaj naše občine in omogočal našim občanom dodaten prostor za druženje. Prav tako se bomo zavzemali za pokritje domžalske tržnice, ki bo odprta tudi v primeru dežja.

2).VEČ MOČI ODLOČANJA VSEM OBČANOM IN NE SAMO IZVOLJENIM SVETNIKOM IN BIROKRATOM
V Slovenski nacionalni stranki smo za participativni proračun in bolj neposredno demokracijo. Po zgledu Mestne občine Nova Gorica bomo občanom ponudili neposredno priložnost pri sprejemanju odločitev in predlaganju projektov ter spodbujali njihovo iniciativnost. S svojimi predlogi bodo lahko spreminjali okolje, infrastrukturo in na splošno izboljšali svoje življenje ter življenje soobčanov. Najboljši predlogi se bodo na demokratičen princip izglasovali in tudi uresničili.

3).BREZPLAČNI OBČINSKI AVTOBUS
Večje in manjše kraje v naši občini bomo povezali z domžalskim centrom z brezplačno avtobusno linijo po dobrem vzoru brezplačnega avtobusa iz mestne občine Ptuj. Tako bo občanom bistveno olajšan logistični problem, saj so Domžale relativno velika občina, ki jo je težko prehoditi.

4).IZPOSOJA ELEKTRIČNIH KOLES ZA NAŠE OBČANE
Vzpostavitev avtomatiziranega sistema izposoje električnih koles v občini Domžale. Izposoja koles bo brezplačna, potrebno pa bo plačati celoletno registracijo, ki bo znašala od 10 do 20 eurov. Izposoja bo tako možna na večjih točkah oz. lokacijah po celotni občini.

5).NUJNA UREDITEV IN IZGRADNJA ZAPORNIC V DEPALI VASI
V Depali vasi je bilo že preveč smrtnih žrtev zaradi brezbrižnosti občine. Potrebna je nujna izgradnja zapornic, in sicer tam, kjer je to potrebno, saj to območje zaradi vsakodnevne linije vlaka na relaciji Ljubljana- Domžale velja za zelo nevarno.

6).POVZDIGNIMO NAŠE DOMŽALE MED GOSPODARSKO NAJBOLJ USPEŠNE OBČINE V SLOVENIJI
Zapuščene prostore v bivši tovarni Univerzale je potrebno urediti in omogočiti obrtnikom ter novim start-up podjetjem najem prostorov po subvencionirani ceni. Odkupili bomo tudi pomembna zemljišča in jih preuredili v večjo obrtniško cono, ki bo zanimiva za investitorje ter lokalne podjetnike.

7).IZGRADNJA RAZGLEDNEGA STOLPA NA ŠUMBERKU KOT TURISTIČNA ATRAKCIJA
V SNS menimo, da je iz našega mestnega griča v Domžalah lahko narediti veliko več. Zavzemali se bomo za izgradnjo nove turistične atrakcije, in sicer razglednega stolpa na hribu Šumberk.

8).PRENOVA KRUMPERŠKEGA GRADU
Krumperški grad, kjer je živel graščak Adam Ravbar, je potrebno obnoviti in ga preurediti v turistično atrakcijo. V Slovenski nacionalni stranki bomo vse napore vložili v to, da se v gradu odpre zgodovinsko-kulturni muzej, ki bo privabljal tudi tuje goste in tako pripomogel k boljši prepoznavnosti Domžal ter povečanju samega turizma v naši občini.

9).RAZVOJ IN POVEČANJE MOČI URGENCE TER POVEČANJE KAPACITET V ZDRAVSTVENEM DOMU DOMŽALE
Povečanje delovne kapacitete zdravnikov je ključnega pomena za Domžale. Namreč, ambulante ne sprejemajo novih pacientov, navkljub dejstvu, da le-ti plačujejo zdravstveno zavarovanje. Poleg tega bi se moral povečati tudi obseg dela urgence, manjši posegi pa bi se tako lahko opravljali v Domžalah, namesto preusmerjanja pacientov v UKC Ljubljana. V Slovenski nacionalni stranki se bomo zavzemali tako za povečanje delovne kapacitete, kot tudi za povečanje obsega dela urgence.

10).OBČINSKA DONACIJA OB ROJSTVU OTROKA
V SNS podpiramo večjo rodnost in nataliteto. Mlade družine bomo spodbujali k ustvarjanju oz. povečanju družine ter jim v ta namen namenili enkratni občinski znesek v višini 400 EUR. Poskrbeli bomo, da bodo vsi otroci dobili mesto v vrtcih znotraj naše občine.

11).UREDITEV DODATNE KOLESARSKE POTI OB BISTRICI, KI BI LOČEVALA STEZO ZA KOLESARJE TER STEZO ZA PEŠCE
Sprehajališče ob Kamniški Bistrici je potrebno preurediti in omogočiti pešcem prosto sprehajanje po sprehajalni poti. Po tivolskem zgledu v Mestni občini Ljubljana v SNS predlagamo ureditev kolesarske steze, ki bi olajšala premikanje tako kolesarjem, kot tudi pešcem.

12)STOP NASELJEVANJU ILEGALNIH MIGRANTOV V NAŠO OBČINO
Vlada ilegalne migrante razporeja po celotni državi. Neformalne govorice krožijo, da bi tudi v Domžale sprejeli večje število Ilegalnih migrantov, kar je za nas nesprejemljivo. Vsa neprofitna stanovanja morajo biti na razpolago našim občanom in ne ekonomskim migrantom, ki izkoriščajo davkoplačevalski denar. Več subvencij in pomoči je potrebno zagotoviti za občane občine Domžale s slovenskim potnim listom in ljudem,ki živijo v naši občini in so zaradi vsakodnevnih draginj na robu preživetja.

13).OMOGOČANJE NORMALNIH RAZMER V VZGOJNO-VARSTVENIH ZAVODIH(šolah,vrtcih)
Zaradi tesnobnih prostorov v VVZ v določenih delih občine Domžale se bomo prizadevali ,da bodo otroci v zdravem okolju.

14).KOPALIŠČE DOMŽALE
Kot eno največjih sramot v občini Domžale izpostavljam Domžalsko kopališče kjer bi bila potrebna adaptacija obeh bazenov in izgradnja novega pokritega bazena,kamor bi lahko vsi ljudje celo leto hodili se kopat.