Connect with us

Kolumne

[Protibelske ZDA] V ZDA lahko rečeš, da obstaja zahodna, krščanska, “belska” civilizacija le, če dodaš, da gre za judeokrščansko in odbiješ “belsko”

Published

on

Michael Knowles, eden stebrov Daily Wire – ja, je komentiral precej strašljivi disput med Marcom Lamontom Hillom in Christopherjem Rufom, kjer naj bi slednji bil nasprotnik poučevanja kritične teorije rase, po domače, marksizma za črnce.

Črnski voditelj mu je postavil precej jasno vprašanje, če lahko pove, kaj je dobrega na tem, da si bel. To vprašanje je v državi, ki jo vodi ideologija protibelskega marksizma, seveda past. Odgovor bi lahko bil naštevanje vseh civilizacijskih dosežkov belcev, ki si jih danes prisvajajo vse rase in vse etnicitete, še zlasti (J)judje kot je Knowlesov šef, Ben Shapiro.

Dejstvo je, da v ZDA, pogojno rečeno, lahko govoriš o zahodni, morda celo evropski civilizaciji, vse dokler dodaš, da je to judeokrščanska civilizacija. In kakor hitro bi Rufo pričel z naštevanjem, od filozofije, književnosti, arhitekture, umetnsti, in tako naprej, bi bil proglašen za supremacista. Ker zahodna civilizacija, ki je PREDVSEM evropska, krčanska, belska, dobesedno je tako zelo superiorna vsem drugim, da druge ob njej pač izgledajo majhne. In medtem ko so (J)judje tesno povezani z zatonom evropske civilizacije, ki ga včasih paradoksalno imenujemo tudi njen višek, z “judeoameriškim imperijem” – ne, njihov “vložek” v evropsko ni dovolj velik, da bi si zaslužili predpono judeo v suplenci za evropsko oziroma belsko, judeokrščansko.

Aleš Ernecl, glavni in odgovorni urednik NTA

 

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. silvo62

    30. maja, 2021 at 08:11

    židi v ameriki so se ukvarjali samo s financami in vplivom.združene države so pa belci ustanovili.od leta 1776.večina belcev je pa bila prostozidarjev.na koncu če bo razum prevladal bo Shapiro razglašen za podpornika teroristične organizacije

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.