Povežite se z nami

Novice

Rdeča sodnija neizprosna do Rumenih jopičev. Medtem ko sodni zahtevki kolesarjev padajo kot domine, sodišča še vedno vztrajajo pri pregonu mirnih domoljubov.

Objavljeno

dne

Spomnimo na dogajanja 25.6.2021: slovenska policija je 13 Rumenih jopičev nezakonito aretirala, jih odpeljala na PP Moste, ter jih tam več kot 5 ur nelegalno zadrževala. Rumeni jopiči so bili na ta dan na Prešernovem trgu napadeni s strani večtisoč glave množice krvoločnih ponosnih naslednikov, namesto napadalcev, pa je policija odpeljala mirne udeležence, torej 13 moških domoljubov. Policija je imela v tisti situaciji 2 legalni opciji: odpeljati obe skupini in razpustiti oba shoda, ali pa med nasprotujočima skupinama ustvariti koridor ter varovati vse udeležence. Možje v modrem so se odločili za tretjo opcijo – nezakonito, odpeljali so le eno skupino, pri čemer pa so se več kot očitno zmotili, saj so odpeljali mirne protestnike. Po aretaciji so Rumeni jopiči prejeli tudi plačilne naloge, na katere so se vsi pritožili oziroma vložili zahteve za sodno varstvo. Po dolgih mesecih čakanja je policija pričakovano zahteve za sodno varstvo zavrnila, in zadeve predala naprej na sodišče.

Na sodišču pa se gonja proti Rumenim jopičem le še nadaljuje. Kot lahko spremljamo v medijih, na sodišču ena za drugo padajo pritožbe kolesarjev, ki jih kot po tekočem traku vse oproščajo. Popolnoma drugače pa je z Rumenimi jopiči. Danes, 17.8.2022, je odvetnica Rumenih jopičev Monika Poje na svoj naslov prejela “dodatne obremenilne dokaze” proti jopičem, ki pa so seveda neutemeljeni. Situacija ki se je dogajala 25.6.2021 je jasna in nedvoumna. Rumeni jopiči so bili napadeni s strani kolesarjev, delovali so pasivno, nato pa bili nezakonito aretirani in pridržani. Kot so nam sporočili gospodje iz jopičev, se bodo za resnico in pravico borili do zadnjega človeka.

Boj Rumenih jopičev proti drugorazrednosti lahko podprete z donacijo:

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Boj proti drugorazrednosti
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana