Connect with us

Novice

REPORTAŽA – Prvo slovensko državno prvenstvo “Sekal bom rdečo zvezdo”. Pet antikomunističnih športnih iger, zmagovalec pa odgovorni urednik NTA Urban Purgar!

Published

on

Tednik Demokracija je 12.7.2021 v Ljubljani organiziral prvo državno prvenstvo v družabni igri na prostem “SEKAL BOM RDEČO ZVEZDO”. Urednik revije Demokracija Jože Biščak je povedal, da je ta igra umetniški performans in nekakšna parodija na levičarsko orgijo Svetlane Makarovič pod imenom “Nosil bom rdečo zvezdo”.

Prvega slovenskega državnega prvenstva se je udeležilo 5 tekmovalcev iz različnih delov Slovenije. Prisotni so bili Urban Purgar iz Ljubljane, Ksenija Šeligo iz Maribora, Klemen Traven iz Ljubljane, Mitja Grmovšek iz Maribora in Dejan Škvarč iz Ajdovščine.

Gospod Biščak v videoreportaži državnega prvenstva poudari, da je rdeča zvezda simbol levičarstva, revolucije, marksizma, socializma in komunizma. Z družabno igro Sekal bom rdečo zvezdo so tekmovalci in organizatorji državnega prvenstva pokazali odnos do tega totalitarnega simbola.

Vseh 5 tekmovalcev je tekmovalo v 5 različnih antikomunističnih športnih igrah.

Prvi izziv: Pikado –  Pikanje rdeče zvezde revolucije
Tekmovalec mora z dveh metrov s puščicami za pikado vsaj 1x zadeti revolucionarni simbol – rdeče pobarvan krog s srpom, kladivom in zvezdo. Premer kroga je 15 cm.

Drugi izziv: Keglanje revolucionarjev
Tekmovalec mora v najkrajšem možnem času z razdalje 5 metrov s 3 kroglami podreti 9 kegljev. Na kegljih so slike najbolj krvavih rdečih revolucionarjev. To so Josip Broz Tito, Boris Kidrič, Stalin, Lenin, Karl Marx, Friedrich Engels, Che Guevara, Mao Cetung in Kim Il-Sung.

Tretji izziv: Špricanje simbolov revolucije
Tekmovalec mora z vodno pištolo z razdalje dveh metrov zadeti 4 simbole levice (4cm x 4cm), in sicer tako, da jih vodni curek podre.
Simboli so: rdeča pest, knjiga Kapital, rdeča zvezda ter srp in kladivo.

Četrti izziv: Preimenovanje ulic in cest
Tekmovalec mora v najkrajšem možnem času napis Titova cesta zamenjati z napisom Cesta osamosvojitve Slovenije. Višina od tal do napisa je 2,5 m. Palica s katero tekmovalec menja napis je dolga 1,5m.

Peti izziv: Sekanje rdeče zvezde
Tekmovalec mora razsekati leseno rdečo zvezdo na najmanj 5 kosov. Dolžina zvezde od zgornjega do spodnjega kraka je 25cm.

Prvi zmagovalec državnega prvenstva Sekal bom rdečo zvezdo je postal odgovorni urednik Nacionalne tiskovne agencija Urban Purgar. Vsi preostali tekmovalci so prejeli častni naziv vitez svobode. Čestitke!

Video reportaža na spodnjem posnetku.