Povežite se z nami

Novice

Saga glede nezakonitih aretacij Rumenih jopičev se nadaljuje. Zaslišanje na sodišču je bilo končano v štirih minutah. Policist se kot priča zaslišanja brez opravičila ni udeležil.

Objavljeno

dne

Na Nacionalni tiskovni agenciji ekskluzivno poročamo o sodnem procesu v zadevi nezakonita aretacija Rumenih jopičev. 14.12.2022 je na Okrajnem sodišču v Ljubljani potekala druga obravnava, kjer je bil zaslišan eden izmed nezakonito aretiranih. Kot priča je bil na zaslišanje vabljen tudi policist, ki pa ga na sodišče ni bilo, svojega izostanka pa ni opravičil. Okrajna sodnica zagovora obtoženega ni želela poslušati,  obravnava pa je bila končana v pičlih štirih minutah.

POVZETEK ZGODBE GLEDE NEZAKONITIH ARETACIJ

Vseh trinajst nestrokovno priprtih Rumenih jopičev je prejelo plačilne naloge v višini dobrih 400 evrov, katere Jopiči ne želijo poravnati, saj so prepričani, da niso storili nič nezakonitega, policijsko obrazložitev JRM-jev pa so označili za laži in farse.

Rumeni jopiči so se odločili, da bodo svojo pravico in resnico izbojevali na pravni način. Pred časom so preko svoje odvetnice Monike Poje oddali 13 zahtevkov za sodno varstvo, zadeva je bila predana na MNZ, kasneje pa na Okrajno sodišče.

Ker so odvetniške storitve in stroški sodišč v Sloveniji dragi, Rumeni jopiči na socialnih omrežjih vse podpornike prosijo za finančno podporo, ki bo namenjena boju proti drugorazrednosti.

Rumeni jopiči zagotavljajo, da bodo svojo pravico dokazali, za to pa bodo uporabili vsa pravna sredstva, ki so jim na voljo.

Podprimo 13 borcev Rumenih jopičev, ki so se zoperstavili 9000 politkolesarjem na Prešernovem trgu. To ni boj za 13 fantov, ampak boj za končanje drugorazrednosti pred zakonom v Sloveniji.

Prostovoljne prispevke lahko donirate na spodnje podatke:

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana