Connect with us

Novice

Skrajno nenavadno početje Okrajnega sodišča v Ljubljani. Izdajatelj Nacionalne tiskovne agencije se je pritožil na začasno odredbo, tudi po pravni urgenci sodišče še vedno molči!

Published

on

Primer Barbara Rajgelj se iz medijev seli na sodišča. Kar najbolj bode v oči je nenavadno delovanje Okrajnega sodišča v Ljubljani, ki zadeve tožeče stranke (Barbare Rajgelj) obravnava ekspresno hitro, na pritožbe tožene stranke (izdajatelj medija NTA) pa sploh ne odgovarja. Kako je kronološko potekala zadeva? Članek ki je obravnavan v tožbi je bil na portalu Nacionalne tiskovne agencije objavljen 6. julija. Okrajno sodišče v Ljubljani je v pičlih šestih dneh izdalo odločbo začasne odredbe, na kar se je izdajatelj medija v zakonskem roku pritožil. Odgovora na pritožbo po več kot enem mesecu, tudi po posredovanju pravne urgence, sodišče še vedno ni podalo. Pred odgovorom na pritožbo pa je sodišče že poslalo tožbo B. Rajgelj na sedež izdajatelja NTA.

Delovanje skrajno nenavadno. Zadevo bomo spremljali še naprej in o njej ekskluzivno poročali.

V kolikor podpirate naše delo, vas vabimo k donacijam, katere bomo uporabili izključno za naše sodne procese in nemoteno delovanje portala.

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana