Connect with us

Slovenija

Šokantno: Tako je Nenad Radić v Kočevju nalašč zbil medveda!

Published

on

Razkrivamo identiteto voznika, ki je preganjal in se z avtomobilom zaletel v medvedka. To je Nenad Radić, domnevno pripadnik kočevske romske skupnosti. “Jaz imam avto za 20 tisoč evrov,” se je podivjani Nenad med drugim pohvalil za Slovenske novice.

Slovenijo je šokiral pretresljiv videoposnetek uporabnika Instagrama Nenada Radića, ki je v Kočevju z avtomobilom višjega cenovnega razreda divjal za medvedom, nato pa pospešil in se namerno zaletel vanj.

Radić se je ob svojem krutem početju zabaval

Kot kaže, se je Radić ob svojem krutem početju neizmerno zabaval, na videoposnetku, ki ga je objavil na svojem Instagram profilu @Nenadwien3, pa je pripisal »Ajmo medo hee« ter »Razbi avto zbof budale he«.

Javnost zgrožena

Javnost je nad grozljivim početjem zgrožena. “Samo kazen za takšnega…. Sploh nisem gledala posnetka, ker je to preveč nagnusno!,” je eden izmed komentarjev, ki smo ga zasledili na družbenih omrežjih.

Ena izmed uporabnic Facebooka je bila še bolj ostra: “Brez besed, sploh ni za komentirat, kaj je takemu človeku da namenoma povzroča bolečine živalim, res zelo žalostno, žalostno je pa tudi, da se vse ve, kdo je bil in se zoper take osebe ne ukrepa in kaznuje.”


				Komentar na Facebooku. (Foto: Facebook)

Komentar na Facebooku, ki razkriva ime storilca. (Foto: Facebook)

Policija že seznanjena o dogodku

“Policisti so bili seznanjeni o dogodku, ki naj bi se zgodil danes ponoči na območju Kočevja. Policisti zoper znano osebo nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja s poglavja zoper okolje, prostor in naravne dobrine. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. O dogodku so bili obveščeni tudi drugi pristojni organi,” pa je PU Ljubljana potrdila za Slovenske novice.


				Nenad Radić v svojem luksuznem avtomobilu. (Foto: Insagram)			Nenad Radić v svojem luksuznem avtomobilu. (Foto: Insagram)

Za surovo ravnanje z živalmi zagrožena zaporna kazen

Glede ravnanj, kot smo jim priča na videoposnetku, je 1. odstavek 341. člena Kazenskega zakonika jasen: »Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.« Tretji odstavek navedenega člena nadalje navaja: “Kdor z dejanjem iz prvega odstavka tega člena muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do treh let.”

Luka Perš

Članek je bil prvotno objavljen na: https://prava.si/post/607860/video-sokantno-tako-je-nenad-radic-v-kocevju-nalasc-zbil-medveda