Connect with us

Novice

ŠOKANTNO: TOVARIŠIJA ZAPRLA NAŠEGA URBANA

Published

on

VIr: Zasebni arhiv

Danes zvečer se je moral Urban Purgar zglasiti na prestajanje zaporne kazni v zaporu na Povšetovi ulici. Rumeni jopiči so mu prišli izrazit podporo ob odhodu s transparentom »DOMOLJUBJE NI ZLOČIN«. V Sloveniji pa se je ponovno pokazalo, da nismo tako daleč od držav kot je Belorusija, kjer prav tako zapirajo nevladnike in odgovorne urednike kritičnih medijev ter jih deminizirajo z neonacisti. Identičen vzorec delovanja je bil viden v beloruskem primeru Romana Protaseviča, ki je zaradi prizemljitve potniškega letala za njegovo aretacijo na noge vrgel celotno EU diplomacijo.

Ponovno se je dokazala selektivna pravičnost, ki vlada v Sloveniji, ko gre za rdeče prvorazredne državljane, ki jih obravnavajo ene in iste tožilke, ki čudežno zalagajo spise, da niso nikoli za nič obsojeni. Sledijo raznobarvni drugorazredni državljane, ki čakajo na svojo pravico desetletje ali dve kamor spada večina prebivalcev Slovenije. Letos pa smo dobili še rumene tretjerazredne državljane, ki so si drznili protestirati na Prešernovem trgu z enako pravico kot rdeči prvorazredni državljani, kar je slednje tako šokiralo, da so jih hoteli javno linčati, pred čemer naj bi jih po njihovi logiki rešila aretacija s strani Policije, ki jih je odpeljala v pridržanje. Kdor ni bil zraven v tej situaciji si jo težko predstavlja, ko Policija odpelje napadene, ki mirno držijo transparent, namesto napadalce.

Nadaljevanje te zgodbe je stlačenje Urbana Purgerja v zapor, kar je v Sloveniji za kritika komunistične ideologije in njenih derivatov žal svojevrstno priznanje, da dobro dela. Vsi vemo kakšno moralno paniko med levičarji so sprožile njegove izjave in pristop delovanja, ki so bile samo zrcalna slika njih samih. To jih je tudi najbolj nerviralo saj je bilo bizarno gledati zgražanje levičarjev nad identičnimi grožnjami samo z zamenjanimi imeni prvo in drugorazrednih, za katere so levi sami sebe seveda oprostili. Očitno je Urban s tem nadse priklical najbolj temačne sile kontiunitete, ki so ga ekspresno sprocesirale. Vsi vemo katere sile v Sloveniji imajo moč Poncija Pilata pri obsojanju nedolžnih in izpuščanju krivih.

Urbanu bomo stali ob strani tako ob prihodu, med prestajnajem, kot pri odhodu iz zapora. Naš boj za resnico in pravico pa se nadaljuje naprej.