Povežite se z nami

Novice

[Sporočilo za javnost] Predsednik vlade Janez Janša na neformalnem delovnem pogovoru z belorusko opozicijsko voditeljico Svetlano Tihanovsko

Objavljeno

dne

Predsednik vlade Janez Janša je danes na neformalnem delovnem pogovoru sprejel vodjo beloruske opozicije Svetlano Tihanovsko, s katero sta izmenjala mnenja o položaju v Belorusiji. Tihanovska je ocenila, da je tako politična kot gospodarska situacija v Belorusiji vedno slabša, režim nadaljuje z represijo, zato meni, da je z mednarodno podporo in pritiskom potrebno nadaljevati.

Predsednik vlade Janez Janša je zagotovil nadaljevanje močne podpore vsem naporom, ki krepijo demokratizacijo, spoštovanje vladavine prava in človekove pravice v Belorusiji.

Komentar uredništva: Poznamo main stream narativo. Lukašenko je komunistični diktator in mi, demokrati, moramo podpreti ljudi v podobnih obojih, v kakršnih smo bili sami proti Miloševiču.

Pomislek: Tihanovskaja je vse preočitno nastavljena opozicija, ki bo v Belorusijo prinesla tiste vrste svobodo, ki nam jo te dni obljublja Bruselj, obenem pa jih še zadavila s socialnim progresivizmom. Ideološko tega, da ji naš premier javno ponuja podporo, ne bomo podpirali na ves glas in jasno bomo zapisali, ime česa je Tihanovskaja. Svobode vsekakor ne.

Uredništvo

 

Naš duh, spiritus movens, je glavni urednik Aleš Ernecl, filozof in novinar, človek številnih interesov in široke izobrazbe. Med epidemijo je v nekaj mesecih iz nič, na pet let starem lap topu, zgradil verodostojen, kredibilen YouTube kanal, na katerem se je doslej zvrstilo že več kot 100 intervjujev ali streamov. Aleš, politično filozofsko konzervativec, a odprtega duha, ko gre za govor, je intervjuje delal vzdolž celotnega političnega spektra in se je z vsakim pripravljen in sposoben pogovarjati spoštljivo, četudi se z njim ne strinja.