Connect with us

Novice

Tranzicijski rak se zažira v desnosredinsko vlado! Razkrivamo tranzcijska omrežja vladnih strank! Najbolj vplivni so Robert Ilc, Marko Pogorevc in Janez Škrabec!

Published

on

foto:facebook

Lahko zatrdimo, da sedanja vlada kljub načrtnemu negativnemu “javnemu mnenju” ne dela slabo. To dokazujejo tudi kazalci evropskih institucij, saj smo v zadnjih mesecih uvrščeni med državami z najvišjo gospodarsko rastjo. Enako pada tudi brezposelnost z meseca v mesec. No, v časniku Delo so šli tako daleč, da je to v resnici slabo za državo. Vendar si naj o tem vsak sam ustvari mnenje. Enako je bila trenutna vlada uspešna pri črpanju evropskih sredstev, saj bomo do leta 2027 prejeli več kot 10 milijard evrov, od tega vsaj štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev. Pričela se bo gradnja pomembnih infrastrukturnih projektov, posodobitev vojske in gradnja domov za starostnike je le nekaj pozitivnih dejanj, ki se premalo poudarjajo v slovenskih dominantnih medijev. Vendar kljub dobremu delu se je tudi v to vlado naselil tranzicijski rak, kjer preko vplivnih kadrov predstavnikov vladnih strank tranzicijsko omrežje še vedno veselo biznisira na račun slovenskih davkoplačevalcev.

V mediju Požareport je bila predstavljena vplivna struktura kadrov iz največje vladne stranke SDS z velikim vplivom na slovensko gospodarstvo. Tako veljata za najbolj vplivna v.d. generalnega sekretarja stranke Borut Dolanc in okoljski minister Andrej Vizjak. Preko Dolanca so funkcije v državnih družbah in odločujočih institucijah dobili Robert Rožič, Iztok Černoša in Tomaž Kokot. Poleg njih so še tukaj Franc Dover, Janez Žlak in Cvetko Sršen. Pri Vizjaku sta po poročanju novinarja Požarja zraven še Martin Bratanič in Ervin Renko. Tukaj ne smemo še pozabiti, da je Vizjak tesno povezan s poslovnežem Darijem Južno, poslancem SD Matjažem Hanom in sedanjo predsednico uprave Petrol Nado Drobne Popovič, skupaj veselo “furajo” Petrol. Glede imen, ki so bila navedena v zgoraj omenjenem članku je skoraj identične informacije pred časom slišal tudi sam avtor članka, zato lahko napisanim besedam Bojana Požarja le pritrdim. Dodam lahko le to, da je Dolanc pod močnim vplivom Boruta Jamnika, a za njim je postavljena širša tranzicijska mreža odločevalcev z Obale in Gorenjske. Nekateri med njimi pa s0 še vedno tesno povezani s strukturami bivšega režima. A se po mojih zanesljivih informacijah bližnji sodelavci predsednika vlade zavedajo dejstev in lahko pričakujemo, da bodo v kratkem prečistili svoje vrste. A težave s tranzicijskim rakom imajo tako v Novi Sloveniji kot v stranki SMC, o čem bomo pisali v nadaljevanju našega članka.

V sedanji vladi lahko avtor članka pohvali delo ministrov iz kvote Nove Slovenije. Minister za socialne zadeve Janez Cigler Kralj, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, obrambni minister Matej Tonin ter minister za digitalizacijo Marko Boris Adrijanič so pričeli vsi izvajati pomembne projekte, ki bi se morali pričeti že pred desetletjem, a je raje tranzicijsko omrežje pod levimi vladami imelo narod za norca. To se je najbolj izkazalo v takratni dokapitalizaciji bank in spremenjeni stečajni zakonodaji, s katero so rešili padle slovenske tajkune in banke. Spomnite se le likvidacij bank Factor in Probanke. Sedaj se je prav na novih projektih ministrov Nove Slovenije razpaslo zgrajeno tranzicijsko omrežje Nove Slovenije.

Kratka zgodovina tranzicijskega omrežja Nove Slovenije?

Od kod izvira tranzicijsko omrežje znotraj Nove Slovenije, se je treba vrniti v zgodovino. Nikar ne mislite, da je tranzicijsko omrežje zgrajeno le s tako imenovanih elit levega pola. V času samostojne Slovenije je svoj gospodarski imperij zgradila tudi Cerkev. To se je lepo odrazilo v takratnih Zvon 1 in Zvon 2. A že takrat so se cerkveni veljaki spajdašili z najbolj umazanimi tranzicijskimi kadri. Le tem so prepustili vso moč odločanja, ki so jih načrtno izčrpali in uničili. Za nagrado so vsi ti uničevalci cerkvenega premoženja pristali na Factorju, Probanki, Abanki in Gorenjski banki. Prav te banke plus NLB in NKBM so tvorile zlati slovenski peterec za dajanje “lepih kreditov na oči” slovenskim tajkunom. A vse kaže, da so se stare sile pomirile in se spet pričnejo pajdašiti.

Najvišji v strukturi je tako še vedno po pričevanju večih različnih virov s tako desnega kot levega političnega pola zatrdilo, da je v vrhu vatikanski kardinal Franc Rode. Njegov osrednji operativec je Marko Pogorevc, kar se je že večkrat omenjalo v nekaterih slovenskih medijih v preteklosti. Pogorevca si je slovenska javnost zapomnila kot direktorja Policije, a mu je “sekira v med padla” z njegovo selitvijo v državni Telekom. Tam je bil Pogorevc kar dvajset let vodja oddelka za varnost. Tam se je zadržal dvajset let, s tem pa si pridobil ključne informacije za odločanje v državi. Komaj sedanja vlada ga je pred kratkim zamenjala, a tega dominantni mediji niso hoteli izpostaviti.

Prav v času sedanje vlade igra Pogorevc eno ključnih vlog, ključno vlogo v ozadju igra Pogorevčevo omrežje. Njegov prvi oproda ni nihče drug kot generalni sekretar stranke Nsi Robert Ilc. Gre za dolgoletni dvojec, o katerih so enako poročali v slovenskih medijih. Tudi po poizvedovanju pisca članka je dobil potrdilo, da je dvojec še vedno živ in eden ključnih kadrovnikov v sedanji vladi. Prav kadri s strani Nove Slovenije dokazujejo, da so sposobni sodelovati tudi s kadri “globoke” države. To dokazujejo z Nevenko Črešnar Perger, dolgoletno vplivno igralko tranzicijskega omrežja. Nekdanja generalna sekretarka v Drnovškovi vladi, soproga razvpitega lastnika Kompasa je nenadoma svoj prostor pod soncem našla v podružnici ameriške zbornice v Sloveniji. Neverjetno, prav njo je v kvoti svoje stranke Nsi nastavila (Pergerjevo) za novo nadzornico v družbi Luka Koper. Odlični poznavalci trdijo, da sta v času sedanje vlade Ilc in Dolanc v ozadju poskrbela, da se je Luka Koper vrnila v varno naročje obalnega tranzcijskega omrežja, direktno pod komando še vedno aktivnega v ozadju nekdanjega, rdečega direktorja Bruna Koreliča.

Ironija je toliko večja, da se Ilc počuti popolnoma nedotakljivega, saj ve, da se predsednik vlade Janez Janša nima časa ukvarjati z vsako kadrovsko potezo vlade zaradi preobilice dela s predsedovanjem EU in tekočimi slovenskimi zadevami. Že pred meseci se je v slovenski javnosti poročalo o razvpitem pikniku Ilca ob praznovanju njegovega rojstnega dne. Ob tem ne smemo pozabiti, kar se je pisalo enako v preteklosti, avtor članka pa je enako od različnih virov v času svoje življenske poti slišal iste informacije. Ne smete pozabiti, da oba, Marko Pogorevc in Robert Ilc pripadata najmočnejšemu lobiju ta hip. Oba pripadata LGBT, a je tako Marko in Robert?

Avtor članka je z več virov dobil zagotovilo, da obstaja slikovni in video material obeh v intimnih pozah s predstavniki moškega spola. Zato morete vedeti, da Nsi o LGBT zna igrati t.i “dvojno igro”. Ne pozabite, da je ta del odločujoče politike o LGBT v rokah prav Nsi-jevega Cigler-Kralja. Tranzicijski rak je svoj odlični zaslužek začutil na področju energetike in infrastrukture. Tukaj glavno besedo ima prav Nsi z ministrom Jernejem Vrtovcem. Prav tukaj je napovedanih nekaj nujnih in potrebnih infrastrukturnih projektov. To so drugi tir, gradnja tretje razvojne osi, modernizacija železniških prog in napovedana gradnja nove bloka jedrske elektrarne Krško. Prav tukaj se obračajo največje milijarde evrov davkoplačevalskega denarja v času sedanje vlade.

Vse kaže, da sta Novo Slovenije pod svoje okrilje dobila večinski lastnik zapletene poslovne hobotnice Kolektor Stojan Petrič in večinski lastnik podjetja Riko Janez Škrabec. Oba veljata za prvo kategorniške kadre tranzicijskega omrežja, kjer le upata, da se bosta z dobrikanjem eni izmed vladajočih strank uspela dobivati nove velike državne posle. Petriču je to uspelo, ko je ponudil najnižjo in edino ponudbo za gradnjo dveh odsekov projekta drugi tir v višini nekaj čez 800 milijonov evrov. Nekateri odlični poznavalci poslovnega stanja v Kolektorju zatrjujejo, da bi šel Petrič “rakom žvižgati” v primeru, da ne bi bil izbran. To se opazi v Petričevem Delu, kjer so projekti Nove Slovenije prikazani v lepi luči.

Ob koncu omrežja Nove Slovenije ne smemo pozabiti še “tranzicijsko” krščansko demokratko Ljudmila Novak. Skrivala ni nikoli, da se v družbi tranzicijskih gospodov počuti zelo dobro. To dokazuje njeno dolgoletno prijateljstvo z Janezem Škrabcem ter njenim molkom o težavah Lukašenka v Belorusiji. Enako se odlično razume z nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanem, enim najmogočnejših igralcev slovenske tranzicije. Novakova pa tudi v vlogi evropske poslanke zelo pogosto kritizira poteze sedanje desnosredinske vlade, kar je popolnoma skregano z njenimi t.i. dolgoletnimi političnimi nazori. A Novakova misli, da bo na podlagi sedanjih rezultatov v “javnomnenjskih” anketah v slovenskih dominantnih medijih zaseda prvo mesto, a Novakova lahko prepriča maksimalno do petnajst odstotkov slovenskega volilnega telesa zatrjujejo insajderji delovanja. Zato bodite pozorni, kaj se bo dogajalo v projektih drugi tir, gradnja “Šarčeve” kamniške šole ter še nekaj drugih projektov, v katerih v ozadju vedrijo Škrabec, Ilc, Petrič in Pogorevc.

Ali bo Počivalškov projekt Slovenski turistični holding Patria sedanje vlade? Vrhovi vlade po naših zanesljivih informacijah o spornih kadrih v turističnem projektu že obveščeni!

To je na kratko opisano omrežje Nove Slovenije. O omrežju Počivalškovega SMC pa lahko zapiše avtor teh vrstic le to, da se predvsem ukvarjajo, kako sprožiti novo “Patrio” v sedanji vladi s projektom ustanovitve slovenskega turističnega holdinga. Ne glede, da so o tem obveščeni višji krogi v vladi s konkretnimi dokazi o ključnih posameznikov v tem projektu, se do sedaj še ni javno urgiralo. Mogoče pa jih je kdo opozoril in fantje ne bodo izvedli še ene kraje v slovenskem turizmu. Zato je bilo potrebno opozoriti, da se tranzicijski rak v sedanji vladi neha razširjati. Trenutna vlada po besedah pisca članka delo zelo dobro, a je škoda, da bi se zaradi nekaj tranzicijskih fantalinov čudovita zgodba sesula v prah. A odgovornost je pri najvišjih odločevalcev v vladi in državnem zboru. Za vsa navedena dejstva ima avtor članka tako slikovne dokaze kot dokumente iz tujine. Svoje navedbe bom definitivno podkrepil v enem izmed prihajočih člankov, za kateri medij zaenkrat še ne izdam.

Avtor tega članka se je z veseljem odzval vabilu medija NTA (ne glede na to, kar si o njem misli posamezni slovenski državljan), da je lahko zapisal članek o tranzicijskem raku v sedanji vladi. Lahko pa vam tudi napovem, da bom v kratkem pričel pisati v novem mediju in upam, da vas bom še naprej razveseljeval z mojimi raziskovalnimi deli.

Druščina, se v kratkem beremo!

Luka Perš

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.