Connect with us

Novice

V Franciji kmalu referendum proti nošenju Hidžaba v javnosti? Predlog Marine Le Pen podpira kar 61% vprašanih!

Published

on

Kmalu po tem, ko je vodja ene večjih francoskih opozicijskih strank Marina Le Pen omenila zgled po Švici, ki je burke in hidžabe prepovedala marca lani, je doživela velik odziv podpornikov predloga.

Anketa, ki jo je v začetku Aprila začela izvajati francoska CSA, kaže na kar 61% podporo predloga iz strani francoskega naroda.

V ostalih 39% ki se s tem niso strinjali, jih je 25% odgovorilo, da bi morali o tem še premisliti, medtem ko jih je 14% ostro obsojalo.

Marina LP je v Franciji znana po izjavah, da so burke in hidžabi znak islamsle opresije in da ne sodijo v Evropo.

Francoske leve stranke ter razni socialistični-progresivni aktivisti so Le Pen večkrat obsodili za islamofobno in sovražno, zaradi česa naj bi bila, po njihovih besedah izredno nepriljubljena. Shodi njej v podporo, procenti na volitvah, in na zadnje tudi odziv na zgoraj omenjeni predlog to kot zgleda postavlja na kocko.

Le Pen je na to odgovorila, da bo na vse očitke z vesejem odgovorila in jih razložila na naslednnem shodu.

Le Penova letos tudi kandira za predsednico Francije. Po zadnjih raziskavah naj bi jo obkrožilo okrog 22%.

Trenutni predsednik Francije Macron, ki je s svojim dosedanjim vladanjem in inflacijo vse od leta 2017 na ulice Francije zvabil na deset tisoče protestnikov, ki so se imenovali za rumene jopiče, naj bi po zadnjih informacijah vodil predsedniško dirko z 27%.

Macron je med drugim Le Pen, zaradi njenega ne strinjanja z migracijsko politiko ter opozarjanja o islamu oklical za “hitlerja v ženski preobleki”.

Spomnimo, zaradi terorja, ki je prišel iz strani muslimanskih afriških migrantov, je v Franciji v zadnjih dveh letih življenje izgubilo okorg 230 ljudi.

Teroristični napadi, zabadanja z noži, ropi in posilstva so v Franciji žal postale stvari, s katerimi so se prebivalci že sprijaznili.

Procenti posilstev in ropov, so v Franciji skočili iz 16 na 27% v zadnjih 5 letih. Kar pomeni približno 2.2% rast na leto.

Leta 1971 sta v Franciji bila približno 2 posilstva na 100.000 prebivalcev. Od takrat je Francija postala center Evrope za afriško-muslimanske migrante. Danes je v Franciji na 100.000 prebivalcev približno 18 posilstev.

Zanimivo je, da o teh številkah in rasti procentov francoske feminiske izredno rade molčijo, progresivna stran pa jih rade volje pomete pod prag. Kritizranje le tega, pa te hitro vrže v kategorijo skrajnih desničarjev, islamofobov, nacistov, fašistov in nestrpnežov. Zgleda, da ne vstrezajo agendi.

Kako se bo vse skupaj odvilo, bomo na NTA podrobno spremljali, ter vas o tem obveščali.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.