Connect with us

Novice

V Gradišču ob Soči, 15minut od slovenske meje, policija aretirala islamskega skrajneža.

Published

on

Policija je v Gradišču ob Soči aretirala 25-letnega islamskega skrajneža iz Tunizije, ki je v Italijo kot migrant prispel oktobra.

Kot je poročal Primorski dnevnik, je 25-letni Tunizijec F.R. član ene izmed celic Islamske države, ki je specializirana v pripravi eksplozivnih naprav, in z razpisano tiralico, ki jo je izdalo tunijzisko sodisce.

V okviru operacije oddelka Digos iz Benetk so islamskega skrajneža, ki so ga iskale tunizijske oblasti, aretirali v centru CPR v Gradišču ob Soči, kjer je čakal na izgon iz države.

Ministirca za notranje zadeve Luciana Lamorgese je zadevo komentirala: “Osumljenec se je v Siciliji izkrcal v sredini oktobra, ter bi v trenutku pridržan, zaradi suma terorizma.

Ker pa ni imel s seboj originalih dokumentov, je ostal v pridržanju, dokler ga niso identificirali s prstimi odtisi, ki so razkriki kartoteko ter razpisano tiralico.”

Med drugim je tudi pohvalila je Itaijansko policijo za hitro reakcijo, ter dejala, da je bil osumljenec na poti v Severno Evropo.

Predsednik stranke Liga Matteo Salvini je ponovno povdaril da je situiacija skrajno resna, ter na ministrico naslovil prošnjo za  ostrejši nadzor meja in obvezen pregled azilinih domov v Italiji.

Italija, kot tudi cela Evropa se že leta in leta sooča z migrantskim in skrajno muslimanskim nasiljem.

Na trenutke je že skorajda žalostno, kako vsakdanje in sprejemljivo je to že postalo.

Veliko obglavljanj, bomb, strelskih pohodov je stara celina že doživela, in veliko izgubljenih življen je to pustilo za seboj.

Na žalost živimo tudi v času, da boš, v primeru kritiziranja množičnih migracij in z njim povezanega nasilija iz strani MSM označen za skrajnega desničarja, nacista, fašista, nestrpneža.

Ljudje zaradi strahu molčimo, medtem ko se nasilje stopnjuje. Jasno je, da bo treba nekaj spremeniti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.