Connect with us

Svet

V Kambodži prijeli 51 letnega slovenskega pedofila, ki je bil na begu od leta 2017.

Published

on

Moškega, obsojenega obsojenega zaradi storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter kaznivega dejanja izdelave in posesti pornografskega gradiva so prijeli v Kambodži. Po naših informacijah naj bi šlo za 51-letnega Primorca Janija Kokota.

Jani Kokot bi moral v začetku leta 2017 začeti prestajati 46 mesecev zaporne kazni. Spomladi leta 2017 se je za njim izgubila vsaka sled.

Na podlagi mednarodnega policijskega sodelovanja so Kokota prijeli v Kambodži in konec preteklega tedna deportirali v Slovenijo, je na svoji spletni strani in facebook profilu objavila policija. Tožilstvo mu je med drugim očitalo, da je med letoma 2008 in 2012 v eni od vasi v Soški dolini večkrat spolno zlorabil oškodovanko, ki je tedaj imela manj kot 15 let, pri tem pa je zase izdelal tudi fotografije in posnetke.

Sodišče ga je spoznalo za krivega in mu izreklo tri leta in deset mesecev zaporne kazni, koprski višji sodniki so sodbo potrdili, ta pa je postala pravnomočna sredi decembra leta 2016. Ker se Kokot marca leta 2017 na poziv za nastop zaporne kazni ni javil in se je za njim izgubila vsaka sled, so na novogoriškem okrožnem sodišču sredi aprila leta 2017 zanj razpisali tiralico.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.